Piter Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Witam! Robiąc dzisiaj porządki w kartonach ze złomem przypadkiem odgrzebałem 2 modele które popełniłem jak miałem 7 albo 8 lat czyli jakieś 20 lat temu . Myślałem, że zaginęły podczas przeprowadzki, a tu taka niespodzianka. O dziwo zachowały się w całkiem niezłym stanie. Bidoczyny leżały przygniecione w kartonie z Tesco chyba 20-toma innymi postrzałkami, a mimo to mają golenie podwozia (klapy niestety gdzieś zaginęły) i sporo innych delikatnych elementów. O ile pamiętam to malowane Humbrolami (ojciec raczej tylko tym malował a sprytny piter kradł farbki jak tata był w pracy - chociaż wiecznie powiadał, iż wystarczyło się zapytać ) przy pomocy pędzla. Oczywiście bez żadnych technik typu preshading, wash etc . Niestety nie pamiętam z jakich zestawów powstały te samolociki. Jedno jest pewne - skala to 1/72 No nic fotki : Teraz modeliki po wyczyszczeniu będą zdobić modelarnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Kalki się świecą F-117 to wygląda mi na zestaw Academy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Kalki się świecą bo to takie badziewne zestawy były i tego się skleić nie dało i te kalki też badziewne i dlatego się świecą A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Całkiem fajony zestawik, Też go sklejałem lat naście temu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giulio Niewiadomski Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko. Musiałeś to napisać? Ja chciałem zgadnąć i bym trafił Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piter Posted March 16, 2011 Author Share Posted March 16, 2011 Moses - dokładnie ten piwo: - Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie Giulio Niewiadomski - ale ja tam tylko napisałem że mi tylko coś świta a nie na pewno - dopiero Moses mnie upewnił Pozdrawiam Piotrek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
gulus Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie Ech, to były czasy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Robert Ostrowski Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 Miguś to nie Italka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sobiemir Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Jakby Italka chociaż czy ten model miałby aż tyle lat? Mam takiego, mój ostatni model malowany pędzlem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moses Posted March 18, 2011 Share Posted March 18, 2011 Italka z tego co mi się we łbie kołacze była pierwszym zestawem Mig'a-29. Premiera zestawu była w okolicach 1990/91 i miała troszkę błędów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts