Jump to content

Wspomnień czar - F-117 oraz Mig-29

Piter
 Share

Recommended Posts

Witam!

Robiąc dzisiaj porządki w kartonach ze złomem przypadkiem odgrzebałem 2 modele które popełniłem jak miałem 7 albo 8 lat czyli jakieś 20 lat temu . Myślałem, że zaginęły podczas przeprowadzki, a tu taka niespodzianka. O dziwo zachowały się w całkiem niezłym stanie. Bidoczyny leżały przygniecione w kartonie z Tesco chyba 20-toma innymi postrzałkami, a mimo to mają golenie podwozia (klapy niestety gdzieś zaginęły) i sporo innych delikatnych elementów. O ile pamiętam to malowane Humbrolami (ojciec raczej tylko tym malował a sprytny piter kradł farbki jak tata był w pracy - chociaż wiecznie powiadał, iż wystarczyło się zapytać ) przy pomocy pędzla. Oczywiście bez żadnych technik typu preshading, wash etc . Niestety nie pamiętam z jakich zestawów powstały te samolociki. Jedno jest pewne - skala to 1/72

No nic fotki :

P1010001-2.jpg

P1010003-3.jpg

P1010010-1.jpg

P1010011-1.jpg

P1010013-1.jpg

P1010005-2.jpg

P1010007-2.jpg

P1010004-1.jpg

P1010002-4.jpg

P1010006-2.jpg

Teraz modeliki po wyczyszczeniu będą zdobić modelarnie

Kalki się świecą

bo to takie badziewne zestawy były i tego się skleić nie dało i te kalki też badziewne i dlatego się świecą

A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko.

Moses - dokładnie ten piwo: - Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie

Giulio Niewiadomski - ale ja tam tylko napisałem że mi tylko coś świta a nie na pewno - dopiero Moses mnie upewnił

Pozdrawiam

Piotrek

Italka z tego co mi się we łbie kołacze była pierwszym zestawem Mig'a-29. Premiera zestawu była w okolicach 1990/91 i miała troszkę błędów.