Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Robiąc dzisiaj porządki w kartonach ze złomem przypadkiem odgrzebałem 2 modele które popełniłem jak miałem 7 albo 8 lat czyli jakieś 20 lat temu . Myślałem, że zaginęły podczas przeprowadzki, a tu taka niespodzianka. O dziwo zachowały się w całkiem niezłym stanie. Bidoczyny leżały przygniecione w kartonie z Tesco chyba 20-toma innymi postrzałkami, a mimo to mają golenie podwozia (klapy niestety gdzieś zaginęły) i sporo innych delikatnych elementów. O ile pamiętam to malowane Humbrolami (ojciec raczej tylko tym malował a sprytny piter kradł farbki jak tata był w pracy - chociaż wiecznie powiadał, iż wystarczyło się zapytać ) przy pomocy pędzla. Oczywiście bez żadnych technik typu preshading, wash etc . Niestety nie pamiętam z jakich zestawów powstały te samolociki. Jedno jest pewne - skala to 1/72

No nic fotki :

P1010001-2.jpg

P1010003-3.jpg

P1010010-1.jpg

P1010011-1.jpg

P1010013-1.jpg

P1010005-2.jpg

P1010007-2.jpg

P1010004-1.jpg

P1010002-4.jpg

P1010006-2.jpg

Teraz modeliki po wyczyszczeniu będą zdobić modelarnie

Napisano

Kalki się świecą

F-117 to wygląda mi na zestaw Academy.

Napisano
Kalki się świecą

bo to takie badziewne zestawy były i tego się skleić nie dało i te kalki też badziewne i dlatego się świecą

A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko.

Napisano

F117%20Academy%20172.jpg

Całkiem fajony zestawik, Też go sklejałem lat naście temu

Napisano
A tak poważnie - też właśnie mi coś świta, że to Academy bo żadnej innej 117 nie sklejałem, a przez mgłę pamiętam pudełko.

Musiałeś to napisać? Ja chciałem zgadnąć i bym trafił

Napisano

Moses - dokładnie ten piwo: - Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie

Giulio Niewiadomski - ale ja tam tylko napisałem że mi tylko coś świta a nie na pewno - dopiero Moses mnie upewnił

Pozdrawiam

Piotrek

Napisano
Co prawda nie pamiętam jak się go sklejało ale po braku szpar w które można wsadzić palec to pewnie całkiem fajnie

Ech, to były czasy.

Napisano

Jakby Italka chociaż czy ten model miałby aż tyle lat? Mam takiego, mój ostatni model malowany pędzlem

Napisano

Italka z tego co mi się we łbie kołacze była pierwszym zestawem Mig'a-29. Premiera zestawu była w okolicach 1990/91 i miała troszkę błędów.