Jump to content

Dwa największe okręty Marynarki Wojennej w Szczecinie

ireksir
 Share

Recommended Posts

Fregata rakietowa ORP Tadeusz Kościuszko oraz okręt podwodny ORP Orzeł - największy okręt podwodny w polskiej flocie. Obie jednostki przypłyną do Szczecina 30 czerwca z okazji objęcia przez Polskę prezydencji w Radzie Unii Europejskiej.

- Okręty będzie można zwiedzać - ze względu na głębokość zanurzenia nie będą cumować na Nabrzeżu Polskim, będzie uruchomiona jednostka pasażerska z Wałów Chrobrego na Nabrzeże Polskie.

ireksir - to jest najlepsza wiadomosc tego roku JADE !!

...przed laty witałem w Gdyni " K.Pułaskiego " ,dzieki temu,ze poc.z Wrocka zawitał z samego rana wiec miałem mozliwosc podejscia pod sama łajbe i cyknac foty ,ale na pokład nie wpuszczali :( Moim mazeniem było tam wpełznac i jak pomor jakowys mnie nie dziabnie ,to sie zjawie na bank ,...

Zawsze sie rodzinka w głowe pukała,ze jestem nie-teges ,bo jade na 1 dzien aby jakies pływadło[ła]zobaczyc ! No coz,miłosc jest slepa ...

Moze sie gdzies na pokładzie otrzemy plecami o siebie...

PS. 30 czerwca tak w tygodniu ? czy to jest pewne !? Nie chce jechac w ciemno ...

PS. 30 czerwca tak w tygodniu ? czy to jest pewne !? Nie chce jechac w ciemno ...

Hehe w naszej MW .... niema nic pewnego. Zawsze moze sie Hazard rozkraczyc... Pewne bedzie jak juz stanie przy nabrzezu

- zawsze moga go podciagnac holownikami

Jak tylko będą jakieś informacje potwierdzające to napiszę na forum. Skombinujemy jakiś wózek z koniami i podjedziemy na nabrzeże - będzie miło :-)

- trzymaj reke na pulsie

Wallace z Wrocławia nie jest chyba aż tak tragicznie daleko.
Akurat do Szczecina to nie - śmigasz niemieckimi bahnami i jesteś w miarę sprawnie. Tyle, że ja wiecznie nie mam czasu Dlatego czekam na relacje

...

Dosztukujemy jakąś relację, spoko. Jak chodzi Ci o konkretne elementy - napisz co bym wiedział co "pstryknąć" :-)
Niby Orła każdy zna ale z chęcią popatrzę na aktualne foty Co byś nie pstryknął i wrzucił będzie ok

...

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Żeby nie było że nie było :-)

Uprzejmie donoszę że:

W czwartkowej paradzie żaglowców w Szczecine udział wezmą:

- Dar Młodzieży

- Zawisza Czarny

- Zjawa

- Fryderyk Chopin.

Dziś, 29 czerwca, przy Nabrzeżu Polskim zacumuje fregata Tadeusz Kościuszko, ORP Mielno i ORP Bielik, który przypłynie zamiast Orła. Zwiedzanie od czwartku do soboty w gadzinach 13-18 a w niedzielę 12-17.