szarymouse Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Po długim namyśle uznałem że model mogę pokazać tutaj pierwszy raz robiłem zvezde(do której byłem średnio nastawiony) i się nie zawiodłem. Sama przyjemność w składaniu. Sporo pracy miałem przy liniach podziału gdzie przerylcowałem cały model, a po nim wash. W komorze bombowej FAB 5000 Jak zwykle liczę na opinie i wypomniane błędy no i miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Ostrowski Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 Merytorycznie sie nie wypowiem bo zielonego pojęcia nie mam o Pe-8,kamo wygląda ciekawie/kolory i rozkład plam/. Całość OK,może za mocny łosz szczególnie na dolnej powierzchni i przydał by się "preszajding"plus rozjaśnienia paneli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 18 Marca 2011 Autor Share Napisano 18 Marca 2011 Miło mi że się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 18 Marca 2011 Share Napisano 18 Marca 2011 tak jak powiedział Robert, kolorystyka dodaje bardzo dużo atrakcyjności Twojemu modelowi! i brudzenie też nie jakieś schematyczne, dla mnie b OK, fajny kawał ruska, mi się podoba pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jozik Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Ponieważ sam popełniłem kiedyś ten model: viewtopic.php?t=12991&highlight=pe8 mam kilka uwag: -w komorze wkleiłeś FAB 2000 (prawidłowo gdyż ten samolot został zestrzelony przed pierwszym użyciem FAB 5000 ) -wkleiłeś wyższą końcówkę statecznika -pierwsze okienko na lewej burcie powinno być do połowy zamalowane -linka anteny powinna jeszcze biec do górnej części wiatrochronu -kamuflaż na silnikach powinien zachodzić poniżej kołpaków śmigieł -oraz to czego i ja się nie ustrzegłem , a pokazują to zdjęcia : http://www.airpages.ru/img/pe8_1.shtml kamuflaż obejmuje całą krawędż natarcia -brakuje mi fragmentu oszklenia w przedniej wieżyczce: http://www.airpages.ru/img/pe8_4.shtml ,w modelu go nie było ale wygląda to dziwnie -troszkę brakuje mi zbliżeń , zwłaszcza stanowisk strzeleckich w gondolach silnikowych, a szkoda bo jest to bardzo ciekawy element tego samolotu -kolor goleni podwozia , też do końca nie jestem przekonany Dużo tego wyliczyłem, ale może pomoże to następnym sklejającym ten model w uniknięciu tych niewielkich moim zdaniem błędów. Ogólnie model wygląda dobrze i na pewno sprawił Ci mnóstwo satysfakcji.Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 19 Marca 2011 Autor Share Napisano 19 Marca 2011 Dzięki jozik Jeżeli masz racje co do bomby to niezła gafa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian70n Napisano 19 Marca 2011 Share Napisano 19 Marca 2011 Witam! Model dosyć ciekawy , należy się duży plus za kamo . Jednak lina anteny za bardzo rzuca się w oczy , polecił bym ci żyłkę wędkarską grubości 0,06mm kosztuje ok 5zł a starcza na bardzo dużo modeli . Pozdrawiam Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubi Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Model luksus! Bardzo fajny temat i wykonanie. Samolot czadowy jak dla mnie. jeden wielki WOW FACTOR!!!! Malowanie ok, jednak chcialbym zapytac co bylo zapuszczane w linie podzialowe, bo wyglada to trocha za brudzingowo. Mam na to sposob jak by co..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dewertus Napisano 23 Marca 2011 Share Napisano 23 Marca 2011 Modelik bardzo fajny i przyjemny (sam mam na niego ochotę ) Podobnie jak przedpiszcom nie specjalnie widzi mi się wash na spodzie. Jeśli już go tak utytłałeś to dziwi mnie pewna niekonsekfencja - brak innych śladów ekspolatacji (spaliny, niewielkie przetracia i/lub obicia na często demontowanych panelach czy czyste oponki). Dobrze wiedzieć, że pod względem sklejaności ten model nie przedstawia drogi przez mękę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 23 Marca 2011 Autor Share Napisano 23 Marca 2011 bubi - w linie zapuszczany był wash MIG(mocny nadmiar wcierałem jeszcze długo przed wsiąknięciem dla tego taki brudzing, ale to zamierzony efekt) mam nadzieje, że o to chodziło dewertus - model to jest naprawde super:D jeżeli masz go kupować to się nie wahaj sama przyjemność w składaniu. Ai liniami podziału byłem tak zachwycony, że nie pomyślałem o silnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubi Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 Sorry, ze nie pisalem tak dlugo. Moj patent na paste do linni podzialowych jest banalnie prosty: Klej PVA (VIKOL) 10 cz. , czarna farba akrylowa (artystyczna w tubce!!!!) 2cz, i pare kropel plynu do mycia naczyn. wszystko wymieszaj i uzyj (po prostu pomazaj!) na blyszczacej powierzchni( pociagnij np. sidoluksem). Zaczekaj az wyschnie i zetrzyj nadmiar wilgotnym wacikiem albo patyczkiem do uszu. Tani i dobry sposob!!! Gwarantuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bubi Napisano 7 Kwietnia 2011 Share Napisano 7 Kwietnia 2011 A propos na warsztacie BF109F Zvezdy! BAJER!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi