PKD4GA Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Amerykanie wprowadzaja na stan F-22, a tu Project 1.44/1.42 uziemiony zupelnie, S-37 czyli rosyjski X-29 tez juz raczej sie opatrzyl... czas na PAK FA. W internecie pelno jest roznych wyobrazen tego samolotu. Jakis czas temu pojawilo sie takie: http://paralay.com/t50/200.jpg - nawet, nawet - ladne tak jak inne, ale ostatnio na stronie NPO Saturn pojawilo sie to: (dalem taki link bo url ze strony Saturna ciezko wkleic przez "!" w adresie, a i bawic mi sie malo chce ) Link do strony Saturna www.npo-saturn.ru (grafika jest w foto-galerii - dzial lotnictwo wojskowe) Moze faktycznie tak bedzie wygladal ? Jezeli bedzie... Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 9 Kwietnia 2007 Share Napisano 9 Kwietnia 2007 Hmmmm....... nowostka dla mnie. Wiadomo bylo, ze nie skonczy sie na rodzinie 27-ych, S-37 i 1.44. Fotka na paralay wyglada mi naprawde na fotke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 10 Kwietnia 2007 Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Smieszny ten samolot... Jakos tak nieproporcjonalnie male stateczniki pionowe ma... I pewnie tez nie wyjdzie nawet z fazy projektu studyjnego. Jezeli chodzi o 1.44, to chyba maja jakis latajacy prototyp, nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 10 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2007 Smieszny ten samolot... Jakos tak nieproporcjonalnie male stateczniki pionowe ma... - moze beda wspomagane wektorowaniem ?I pewnie tez nie wyjdzie nawet z fazy projektu studyjnego. - calkiem mozliwe, ale Su-27 i pochodne za 10-15 lat beda juz moralnie przestarzale. Rynek (ten zagraniczny) bedzie domagal sie czegos nowego. Suchoj ma troche $ z handlu, wiec z ekonomicznego punktu widzenia - powinien cos robic nowego. Wracajac do grafiki - to jak pisalem - to chyba pierwsza taka umieszczona na oficjalnej stronie rosyjskiej firmy ktora ma/moze miec cos wspolnego z programem.Jezeli chodzi o 1.44, to chyba maja jakis latajacy prototyp, nie? - stal tak dlugo w hangarze ze zaklad/firma ktora produkowala elementy ukladu sterowoania (chodzilo chyba o silowniki) dawno juz stracila mozliwosc ich produkcji. Pokonczyly sie gwarancje itd., a przeprojektowanie dla nowych to zupelna strata czasu i pieniedzy...wiec juz dawno uziemiony. Zrobil tylko pare lotow. Chyba ze cos sie zmieni/zmienilo ? Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Smieszny ten samolot... No te wroble tez pieknoscia nie grzesza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 o te wroble tez pieknoscia nie grzeszaF-35 nie jest brzydki, nie gadaj... Wyglada jeszcze jak normalny samolot. Ale X-32 to faktycznie latajacy kubel na smieci. Poza tym jak nie powiedzialem, ze ten ruski wynalazek jest brzydki, bo nie jest brzydki. Napisalem tylko, ze stateczniki sa nieproporcjonalnie male i smiesznie to wyglada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PKD4GA Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2007 Ale X-32 to faktycznie latajacy kubel na smieci. - a ja mam gust i mi sie bardzo podoba Amerykanie maja ta istotna przewaga ze sa i fruwaja/fruwaly. Poza tym jak nie powiedzialem, ze ten ruski wynalazek jest brzydki, bo nie jest brzydki. - ten natomiast jest tylko wirtualnym bytem. Pozdr. Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 11 Kwietnia 2007 Share Napisano 11 Kwietnia 2007 a ja mam gust i mi sie bardzo podoba Spoko, "de gustibus non disputandum est", jak to mawiali starozytni Czechoslowacy. Nie mam zamiaru nikomu narzucac "ladniejszosci" F-35 nad X-32... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Kryszak Napisano 1 Maja 2007 Share Napisano 1 Maja 2007 Znów będą gadać, że Rosjanie papugowali z Raptora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u-boot Napisano 2 Maja 2007 Share Napisano 2 Maja 2007 Fajnie tylko jestem ciekaw co by było gdyby wykradli plany raptora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi