pawelchodor Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Mam do was wielkie pytanie. Poczytałem co nieco ale dalej mam mętlik w głowie. Jaki specyfik jest zamiennikiem Sidolux-u w Anglii. Proszę o nazwy i ewentualne zdjęcia. Dzięki za pomoc i fatygę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Witaj Poszukaj produktu: Johnson Klear, albo Pledge mulit surface wax. W porownaniu do Sido, ten jest bardziej rzadki i bardziej nadaje sie do nakladania pedzlem niz aero. http://www.amazon.co.uk/Pledge-Klear-Multi-surface-750ml-floor/dp/B0033B9X1K Powinienes go dostac bez problemu w Asdzie, Wilkinsonie czy innym supermarkecie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 21 Marca 2011 Share Napisano 21 Marca 2011 Polska Górą !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Polska Górą !!! co ma piernik do wiatraka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Ojej, to tak dla śmiechu tylko , Pytałem się Matki mieszka w Uk i faktycznie jest tam coś takiego jak Pledge Klear Multi-surface wax, jest ponoć w ich Tesco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AFI Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Pawel przeciez sido, cleanlux i kreta dostaniesz w kazdym polskim sklepie. Jak masz problemy z zakupem daj mi znac na pw to Ci je podesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ralgha Nar Hhallas Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Jak już kolega adamkijak wspominał, Johnson Klear. Gdy mieszkałem w UK pare lat temu używałem tylko tego. Doskonały do rozprowadzania aero nawet bez rozcieńczania, ponadto można go barwić nawet zwykłą plakatówką jeżeli chcesz zaciemnić np. owiewkę na konkretny kolor. Jest to dość rzadki płyn i z tej przyczyny nigdy nie nakładałem go pędzlem. Jeżeli chodzi o dostępność, u mnie w miasteczku był dostępny w Co-opie i lokalnym DYI. K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
united4ever Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Witam Niestety Klear został wycofany z produkcji i w tym momencie jest niedostępny :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 25 Marca 2011 Share Napisano 25 Marca 2011 Witam! Wczesniej uzywalem Kleara z powodzeniem. Teraz mozna go znalezc pod nazwa Pledge(w gornym rogu opakowania jest stare logo) ale niestety mam zle doswiadczenia. Po zanurzeniu owiewki na powierzchni pojawily sie mikroskopijne bombelki ktore po usunieciu plynu i ponownym zanurzeniu nie znikaja! Probowalem tego zabiegu wielokrotnie i to samo. Nie wiem czy mi sie trafila taka butelka czy to standard. Jedyna pozytywna zmiana w tej substancji to przyjemny zapach. Pozdrawiam! Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 10 Czerwca 2011 Share Napisano 10 Czerwca 2011 Właśnie zakupiłem powyższy produkt. Moje prace modelarskie z owiewkami nie mają nic wspólnego ale chciałbym poznać Waszą opinię jak się produkt sprawdza przy nakładaniu, podczas washowania, jak na nim się kładzie lakier matowy na koniec prac. Z góry dziekuję za odpowiedź! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 12 Czerwca 2011 Share Napisano 12 Czerwca 2011 Właśnie zakupiłem powyższy produkt. Moje prace modelarskie z owiewkami nie mają nic wspólnego ale chciałbym poznać Waszą opinię jak się produkt sprawdza przy nakładaniu, podczas washowania, jak na nim się kładzie lakier matowy na koniec prac.Z góry dziekuję za odpowiedź! W porownaniu do sidoluxu jest bardziej rzadszy, wiec nie nakladalem go z aero. Ma tendencje do splywania, wiec potrzebne jest pare warstw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nathan Napisano 13 Czerwca 2011 Share Napisano 13 Czerwca 2011 Jako, że w aero też jestem początkujący mógłbyś mi wytłumaczyć dlaczego nie nakładasz go właśnie nim tylko pędzlem (jak dobrze rozumiem)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
anderan Napisano 15 Października 2011 Share Napisano 15 Października 2011 WitamNiestety Klear został wycofany z produkcji i w tym momencie jest niedostępny :( Nie jest wycofany można kupić w ASDA http://groceries.asda.com/asda-estore/search/searchcontainer.jsp?trailSize=1&searchString=Pledge&domainName=Products&headerVersion=v1&_requestid=1395 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 No i gdzie go widzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Produkt zmienil nazwe na "Pledge Multi- Surface wax". Na etykiecie z przodu opakowania nadal mozna znalezc opis iz jest to stary Klear. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Z kilku dyskusji na forach dowiedziałem się, że ten nowy specyfik różni się od starego Kleara. Jest mleczny, jak Sidolux, a więc zastosowano już inną formułę chemiczną. Co do właściwości z pewnością bedą tacy, którzy zaakceptują nowy wynalazek, ale i tacy (może nie bez racji), którzy stwierdzą, że to już se ne vrati. Klear w dawnym, klarownym jest już nieosiągalny. Może gdzieś na zadupiu Anglii lub Irlandii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adamkijak Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Uzywam i Sidoluxu i "nowego" Kleara zamiennie, wole sido jako podklad pod kalki (jest bardziej gesty i latwiej go polozyc z aero). Klear jak dla mnie swietnie sie sprawdza przy oszkleniu. Po zanurzeniu calej szybki, albo nawet calej wypraski ladnie ja nablyszcza, a takze drobne rysy znikaja bez problemu. Poniewaz jest rzadszy niz Sido wole nakladac go pedzlem, bo splywa jak woda i gromadzi sie w zakamarkach i zagieciach. Wedlug chlopakow z klubu powinien nawet chronic przed "parowaniem" szybki od super glue. Nie probowalem wiec ciezko potwierdzic albo zaprzeczyc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi