Hafes Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Hejo! Ostatnio zafascynował mnie figurkowy system bitewny Infinity i zakupiłem kilka figurek do frakcji Haqqislam. Figurka przedstawia Janczara i ma wysokość 3,5 cm. Malowana akrylami Vallejo i cieniowana washami Games Workshop. Sama figurka wykonana z metalu z perfekcyjnie odlanymi szczegółami. Sama przyjemność. Cytuj
Wojtek B. Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Podoba mi się gratuluję, zwłaszcza że taka skala . Jedynie miecz wydaje mi się za ciemno pomalowany ale to kwestia gustu. Cytuj
LordDisneyland Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Bardzo lubię te figurki za wysoki poziom detalu i pomysłową, fajną rzeźbę. Nieźle ten janczar ci się udał, dobrze wojak wygląda , fakt, ma Wojtek B. rację - miecz trochę "kamienny", chciałeś NMM robić? Poza tym- możesz dać jakąś fotkę pleców? Tak pomyślałem, że jak na Infinity to rosły chłop, całe 3,5cm Figurka, którą dłubię (bez większych efektów :/) ledwo dobija do 3 cm... PS - masz może więcej tych figurantów? Z chęcią obejrzę, myślę, że nie tylko ja Cytuj
Hafes Napisano 22 Marca 2011 Autor Napisano 22 Marca 2011 Dzięki za opinie:) Miecz wyszedł tylko na zdjęciach na kamienny. W rzeczywistości jest srebrny. Jak złapie dobre światło to cykne więcej fotek innych figurantów. Cytuj
MrDyzio Napisano 22 Marca 2011 Napisano 22 Marca 2011 Bardzo udany figurant. Nawet nie wiedziałem o tej serii... Cytuj
Hafes Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Napisano 10 Kwietnia 2011 Jeszcze kilka zdjęć figurantów. Następne się robią. Te na zdjeciach to snajper Hunzakut i Ghulam Infantry. I jeszcze raz Janczar w lepszej jakości. Cytuj
Jędrek Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 z perfekcyjnie odlanymi szczegółami. faktycznie świetne odlane figurki podoba mi się także Twoje malowanie Cytuj
quidamcorvus Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 Figurki naprawdę bardzo fajne - detale i proporcje znacznie lepsze niż w przypadku modeli GW, które maluję. Malowanie mi się podoba, podstawki też fajnie zrobione Cytuj
LordDisneyland Napisano 10 Kwietnia 2011 Napisano 10 Kwietnia 2011 O! Panna z kałaszem ! Akurat trochę przeskalowany, ale co tam Fajnie malujesz, podobają mi się... jedno pytanie- czy zdarzyło ci się, że klej typu superglut nie łapie tego hiszpańskiego metalu? Cytuj
Hafes Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Napisano 10 Kwietnia 2011 Dzięki:) Nigdy nie miałem problemów z superglutem przy klejeniu metalu, czego nie mogę powiedzieć o niektórych rodzajach plastików. Cytuj
KędzioR_vo Napisano 29 Kwietnia 2011 Napisano 29 Kwietnia 2011 O, jak miło na forum modelarskim znaleźć śliczne miniaturki z Infinity ;) Sam od kilku lat robię figurki z gier bitewnych i też właśnie zacząłem z Haqqislamem, cudnie zrobione kawałki metalu ;) A co do malowania, to widać, że staranne, dokładne i właściwe. Aczkolwiek ja zobaczyłbym tam nieco głębsze cieniowanie. IMO potrzebne przy takich małych figureczkach Przydałoby się zwiększyć gradient kolorów tak na ciuszkach, jak i pancerzu, żeby wszystko nabrało więcej trójwymiaru PozdRawiam Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi