Hafes Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Hejo! Ostatnio zafascynował mnie figurkowy system bitewny Infinity i zakupiłem kilka figurek do frakcji Haqqislam. Figurka przedstawia Janczara i ma wysokość 3,5 cm. Malowana akrylami Vallejo i cieniowana washami Games Workshop. Sama figurka wykonana z metalu z perfekcyjnie odlanymi szczegółami. Sama przyjemność. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Podoba mi się gratuluję, zwłaszcza że taka skala . Jedynie miecz wydaje mi się za ciemno pomalowany ale to kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Bardzo lubię te figurki za wysoki poziom detalu i pomysłową, fajną rzeźbę. Nieźle ten janczar ci się udał, dobrze wojak wygląda , fakt, ma Wojtek B. rację - miecz trochę "kamienny", chciałeś NMM robić? Poza tym- możesz dać jakąś fotkę pleców? Tak pomyślałem, że jak na Infinity to rosły chłop, całe 3,5cm Figurka, którą dłubię (bez większych efektów :/) ledwo dobija do 3 cm... PS - masz może więcej tych figurantów? Z chęcią obejrzę, myślę, że nie tylko ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 22 Marca 2011 Autor Share Napisano 22 Marca 2011 Dzięki za opinie:) Miecz wyszedł tylko na zdjęciach na kamienny. W rzeczywistości jest srebrny. Jak złapie dobre światło to cykne więcej fotek innych figurantów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 22 Marca 2011 Share Napisano 22 Marca 2011 Bardzo udany figurant. Nawet nie wiedziałem o tej serii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Jeszcze kilka zdjęć figurantów. Następne się robią. Te na zdjeciach to snajper Hunzakut i Ghulam Infantry. I jeszcze raz Janczar w lepszej jakości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jędrek Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 z perfekcyjnie odlanymi szczegółami. faktycznie świetne odlane figurki podoba mi się także Twoje malowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
quidamcorvus Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Figurki naprawdę bardzo fajne - detale i proporcje znacznie lepsze niż w przypadku modeli GW, które maluję. Malowanie mi się podoba, podstawki też fajnie zrobione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 O! Panna z kałaszem ! Akurat trochę przeskalowany, ale co tam Fajnie malujesz, podobają mi się... jedno pytanie- czy zdarzyło ci się, że klej typu superglut nie łapie tego hiszpańskiego metalu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hafes Napisano 10 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Dzięki:) Nigdy nie miałem problemów z superglutem przy klejeniu metalu, czego nie mogę powiedzieć o niektórych rodzajach plastików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KędzioR_vo Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 O, jak miło na forum modelarskim znaleźć śliczne miniaturki z Infinity ;) Sam od kilku lat robię figurki z gier bitewnych i też właśnie zacząłem z Haqqislamem, cudnie zrobione kawałki metalu ;) A co do malowania, to widać, że staranne, dokładne i właściwe. Aczkolwiek ja zobaczyłbym tam nieco głębsze cieniowanie. IMO potrzebne przy takich małych figureczkach Przydałoby się zwiększyć gradient kolorów tak na ciuszkach, jak i pancerzu, żeby wszystko nabrało więcej trójwymiaru PozdRawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi