Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Cześć! Na prośbę kolegi zamieszczam in-boxa. Zestaw od Chińskiej firmy Vajra Miniatures składa się z kilkuset żywicznych części ( dobrze odlanych- brak bąbelków powietrza, czy wypaczonych części), oraz z części fototrawionych ( obrotnica O-GPK). Jak na razie to jedyny model tego ciekawego pojazdu. Ogólnie model bardzo dobry, ma jednak parę wad: -Brak kalkomanii -Brak znaków firmy Oshkosh (producent pojazdu) , oraz Michelin (opony)- widocznie producent modelu nie wykupił odpowiednich licencji. -Dosyć uproszczone wnętrze -Instrukcja nie jest zbyt przejrzysta. -Dach na obrotnicy O-GPK wydaje się mieć nieprawidłowy kształt. Zdjęcia: Cytuj
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Podoba mi się ten pojazd bardzo, i to nie tylko dlatego, że jest jednym z następców Humvee Ciekawe, czy jakaś firma modelarska zrobi kiedyś jakiegoś wtryskowego MRAP-a... Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili? Co do dachu obrotnicy (pancerz Frag Kit 7), to na pewno jest za wysoki, ukośne elementy mają za małe pochylenie. Porównajcie fotkę modelu z pudełka z oryginałem: Cytuj
LordDisneyland Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Bardzo efektowny zestaw- czy w roli instrukcji występuje ta rzecz na ostatniej fotce :/ ? Jeśli tak, to faktycznie sie nie popisali..... Ale co to dla ciebie - liczę na jakiś warsztat, bo rzadko podobne modele widuję Pozdro! Cytuj
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili? Oczywiście, oto przód: Lordzie, tak to jest fragment tego co ma imitować instrukcję... Już zacząłem przy nim grzebać, więc warsztat i pierwsze fotki postaram się wrzucić jutro. Cytuj
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzięki za zdjęcie A jest jakaś siatka na grill? Po takim rozwiązaniu przodu spodziewałem się jej na blaszkach. Może jestem ślepy, ale nie widzę... Cytuj
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 Fotorawionej siatki na grill niestety nie dali, są za to w formie żywicznej nawet nie najgorsze. Jutro wstawię warsztatowe fotki, to zobaczysz Cytuj
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Zanim napisałem pytanie o grill, obejrzałem dokładnie zdjęcia elementów żywicznych i nie zauważyłem. Chyba faktycznie coś nie tak z moim wzrokiem... Chętnie zajrzę do warsztatu. Cytuj
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Napisano 6 Kwietnia 2011 Zanim napisałem pytanie o grill, obejrzałem dokładnie zdjęcia elementów żywicznych i nie zauważyłem. 2 rząd, przedostatnia fotka, lewy górny róg w sumie to słabo widać, ale zdjęcia niestety komórką robione... Cytuj
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Napisano 6 Kwietnia 2011 Faktycznie tylko z kształtu można się domyślić, że to elementy grilla Jeszcze Cię pomęczę Rozumiem, że reflektory producent przewidział tylko do pomalowania? Będziesz coś z tym robił? Może lampy LED? Cytuj
Barthass Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Napisano 7 Kwietnia 2011 No, reflektory to kolejny minus modelu, mogli zrobić je inaczej. Lamp LED nie planuję ( za słaby jestem jeszcze w te klocki), ale spróbuje jakoś wyjśc z twarzą z tej sytuacji Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi