Skocz do zawartości

M-ATV MRAP 1/35 Vajra

Barthass

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć!

Na prośbę kolegi zamieszczam in-boxa.

Zestaw od Chińskiej firmy Vajra Miniatures składa się z kilkuset żywicznych części ( dobrze odlanych- brak bąbelków powietrza, czy wypaczonych części), oraz z części fototrawionych ( obrotnica O-GPK). Jak na razie to jedyny model tego ciekawego pojazdu.

Ogólnie model bardzo dobry, ma jednak parę wad:

-Brak kalkomanii

-Brak znaków firmy Oshkosh (producent pojazdu) , oraz Michelin (opony)- widocznie producent modelu nie wykupił odpowiednich licencji.

-Dosyć uproszczone wnętrze

-Instrukcja nie jest zbyt przejrzysta.

-Dach na obrotnicy O-GPK wydaje się mieć nieprawidłowy kształt.

Zdjęcia:

th_Zdjcie0241.jpg th_Zdjcie0242.jpg th_Zdjcie0246.jpg th_Zdjcie0247.jpg

th_Zdjcie0248.jpg th_Zdjcie0250.jpg th_Zdjcie0252.jpg th_Zdjcie0254.jpg

th_Zdjcie0255.jpg th_Zdjcie0257.jpg th_Zdjcie0259.jpg th_Zdjcie0261.jpg

th_Zdjcie0262.jpg

Podoba mi się ten pojazd bardzo, i to nie tylko dlatego, że jest jednym z następców Humvee Ciekawe, czy jakaś firma modelarska zrobi kiedyś jakiegoś wtryskowego MRAP-a...

Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili?

Co do dachu obrotnicy (pancerz Frag Kit 7), to na pewno jest za wysoki, ukośne elementy mają za małe pochylenie. Porównajcie fotkę modelu z pudełka z oryginałem:

m-atv_oshksoh_mrap_all_terrain_wheeled_armoured_vehicle_personnel_carrier_United_states_640.jpg

Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili?

Oczywiście, oto przód:

th_Zdjcie0263.jpg

Lordzie, tak to jest fragment tego co ma imitować instrukcję...

Już zacząłem przy nim grzebać, więc warsztat i pierwsze fotki postaram się wrzucić jutro.

Zanim napisałem pytanie o grill, obejrzałem dokładnie zdjęcia elementów żywicznych i nie zauważyłem.

2 rząd, przedostatnia fotka, lewy górny róg

w sumie to słabo widać, ale zdjęcia niestety komórką robione...

No, reflektory to kolejny minus modelu, mogli zrobić je inaczej. Lamp LED nie planuję ( za słaby jestem jeszcze w te klocki), ale spróbuje jakoś wyjśc z twarzą z tej sytuacji