Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Cześć! Na prośbę kolegi zamieszczam in-boxa. Zestaw od Chińskiej firmy Vajra Miniatures składa się z kilkuset żywicznych części ( dobrze odlanych- brak bąbelków powietrza, czy wypaczonych części), oraz z części fototrawionych ( obrotnica O-GPK). Jak na razie to jedyny model tego ciekawego pojazdu. Ogólnie model bardzo dobry, ma jednak parę wad: -Brak kalkomanii -Brak znaków firmy Oshkosh (producent pojazdu) , oraz Michelin (opony)- widocznie producent modelu nie wykupił odpowiednich licencji. -Dosyć uproszczone wnętrze -Instrukcja nie jest zbyt przejrzysta. -Dach na obrotnicy O-GPK wydaje się mieć nieprawidłowy kształt. Zdjęcia: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Podoba mi się ten pojazd bardzo, i to nie tylko dlatego, że jest jednym z następców Humvee Ciekawe, czy jakaś firma modelarska zrobi kiedyś jakiegoś wtryskowego MRAP-a... Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili? Co do dachu obrotnicy (pancerz Frag Kit 7), to na pewno jest za wysoki, ukośne elementy mają za małe pochylenie. Porównajcie fotkę modelu z pudełka z oryginałem: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Bardzo efektowny zestaw- czy w roli instrukcji występuje ta rzecz na ostatniej fotce :/ ? Jeśli tak, to faktycznie sie nie popisali..... Ale co to dla ciebie - liczę na jakiś warsztat, bo rzadko podobne modele widuję Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Co do in-boxu, zabrakło mi widoku głównego elementu od przodu - czyli grilla i reflektorów. Barthass, mógłbyś dodać w wolnej chwili? Oczywiście, oto przód: Lordzie, tak to jest fragment tego co ma imitować instrukcję... Już zacząłem przy nim grzebać, więc warsztat i pierwsze fotki postaram się wrzucić jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Dzięki za zdjęcie A jest jakaś siatka na grill? Po takim rozwiązaniu przodu spodziewałem się jej na blaszkach. Może jestem ślepy, ale nie widzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Fotorawionej siatki na grill niestety nie dali, są za to w formie żywicznej nawet nie najgorsze. Jutro wstawię warsztatowe fotki, to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Zanim napisałem pytanie o grill, obejrzałem dokładnie zdjęcia elementów żywicznych i nie zauważyłem. Chyba faktycznie coś nie tak z moim wzrokiem... Chętnie zajrzę do warsztatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 6 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Zanim napisałem pytanie o grill, obejrzałem dokładnie zdjęcia elementów żywicznych i nie zauważyłem. 2 rząd, przedostatnia fotka, lewy górny róg w sumie to słabo widać, ale zdjęcia niestety komórką robione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 6 Kwietnia 2011 Share Napisano 6 Kwietnia 2011 Faktycznie tylko z kształtu można się domyślić, że to elementy grilla Jeszcze Cię pomęczę Rozumiem, że reflektory producent przewidział tylko do pomalowania? Będziesz coś z tym robił? Może lampy LED? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barthass Napisano 7 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 7 Kwietnia 2011 No, reflektory to kolejny minus modelu, mogli zrobić je inaczej. Lamp LED nie planuję ( za słaby jestem jeszcze w te klocki), ale spróbuje jakoś wyjśc z twarzą z tej sytuacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi