ariel007 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Witam wiosennie ;-) Oto model nr 6: F-100D Italeri w skali 1:72 Model chyba nie nowy ale wypust z 2010 (nowe kalki). Te kalki wg mnie są troszkę "za duże", szczególnie opisy techn. oraz znaki US. Malowany Humbrolami 191 oraz 56 i miejscami 27002, wnęki to Pactra Green Zinc Chromate. Linie zapuszczone washem Mig-a Neutral Gray. Weathering to "cienie" Tamiyi. Pierwszy raz użyłem na tym modelu Mr. Surfacer 1000 z puszki jako podkład. Ten model zamyka rok od czasu kiedy powróciłem do zabawy w modelarstwo. W tym czasie skleiłem 6 modeli (dwa pierwsze modele nie nadają się wg mnie do pokazania, inne zostały pokazane). Myślę, że jakiś postęp jest. Zapraszam do galerii pudełko zdjęcie oryginału Model Babole i babolki obecne ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szarymouse Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 ta ilość detali nadaje niepowtarzalność twojemu modelowi:) pierwszy raz takie coś widzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 ta ilość detali nadaje niepowtarzalność twojemu modelowi:) pierwszy raz takie coś widzę O tak, do tego w moim odczuciu czysto wykonany, ładne zdjęcia sprawiają, że aż miło się ogląda całą galerię od góry do dołu i do góry i do dołu i jeszcze raz do góry . Jedynie ujęcie od przodu ukazuje, jakby gorsze dopracowanie mordki modelu. Czy hak jest specjalnie tak krzywo? Uroku dodają "tygrysie pasy" na odwłoku, rozumiem, że to taka symulacja przegrzanych blach (od dopalacza ). Brawo za ślicznego srebrzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arek17 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Coś pieknego. Jeszcze ta ilość napisów eksploatacyjnych BOMBA, że chciało to wszystko Ci sie przyklejać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 10 Kwietnia 2011 Share Napisano 10 Kwietnia 2011 Bardzo fajny. Unikalny charakter dzięki dużej ilości kalkomanii. Powiedz czy to pędzel czy aero ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ariel007 Napisano 11 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Bardzo fajny. Unikalny charakter dzięki dużej ilości kalkomanii. Powiedz czy to pędzel czy aero ;) Pędzel, aero dopiero teraz mam zamiar kupić. Dałem sobie rok na dojrzenie do aero. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Woit Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 No i admin w końcu dojrzał poprzednią galerię wybierając zdjęcie na stronę główną Gratulacje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Nie znam się na tym samolocie nic a nic, ale Twój model mi się podoba. Mnogość napisów eksploatacyjnych robi wrażenie Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p_bladek Napisano 11 Kwietnia 2011 Share Napisano 11 Kwietnia 2011 Coś pięknego i jak zwykle rewelacyjne zdjęcia, o zbliżenia nie proszę . Pozdrawiam. Przemek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi