Mierzu Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Witajcie! Męczę sobie Mardera III UM, ale w międzyczasie zrobiłem sobie model oczywiście w skali 1/72 BA-10 firmy UM. Zestaw otrzymał lufę metalową firmy RB. Dorobiłem ponadto metalowe uchwyty na wieży z drutu miedzianego, przewierciłem lufy km oraz w wieży. Wykonałem reflektory ze Still Water. Malowany akrylami, brodzony olejami i pigmentami. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
adam juszczak Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Fajny modelik ale na 2-gim zdjęciu przód jakby był nieco przekrzywiony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
plastikk Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 (edited) Ja może się nie znam [bo zawsze jestem początkujący] ale coś ten BA lewituje...znaczy się zawieszenia ma przekoszone. Kol.Mierzu - można było się bardziej postarać... Błotniki na tyle to blacha po ?Czy pocieniany plastik? Edited April 13, 2011 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MrDyzio Posted April 13, 2011 Share Posted April 13, 2011 Wiem, że te modele z serii BA nie są najłatwiejsze, ale geometria kół nie bardzo spasowała tutaj O widzę, że koledzy już to zauważyli... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 13, 2011 Author Share Posted April 13, 2011 To na tyle to pocieniony przeze mnie plastik. Właściwie to wynika z tego, że koła są po . Niektóre zdjęcia robione były pod kątem, może i to daje efekt lewitujących kół. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Markuz Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Witam! Przednie prawe koło moim zdaniem nie trzyma pionu a inne kółka lewitują lekko. Proponuję postawić auto na małej trawiastej lub błotnistej podstawce. Wtedy lewitacja nie będzie tak dawała po oczach. Ogólnie malowanie, brudzing i obicia mi się podobają. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 14, 2011 Author Share Posted April 14, 2011 Witam!Przednie prawe koło moim zdaniem nie trzyma pionu a inne kółka lewitują lekko. Proponuję postawić auto na małej trawiastej lub błotnistej podstawce. Wtedy lewitacja nie będzie tak dawała po oczach. Ogólnie malowanie, brudzing i obicia mi się podobają. Przymierzam się od wieeeelu miesięcy do zrobienia małej winietki, ale jakoś nie mam weny a ni pomysłu ( głównie pomysłu) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szlachcik1 Posted April 14, 2011 Share Posted April 14, 2011 Mierzu, nie ma co kombinować z podstawką, Wystarczy sama trawka (jakieś wysokie kępki) i gdzie nie gdzie widoczna ziemia. Kolorystycznie będzie dobrze. Czasami najłatwiejsze pomysły są najlepsze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Commendante Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 A tak bardziej krok po kroku jak brudziłeś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czak45 Posted April 15, 2011 Share Posted April 15, 2011 Najwiekszym plusem modelu jest malowanie i brudzenie. Wygląda to bardzo fajnie. Ale zawieszenie czyli geometria kół i zderzaka mocno zachwiana. No i światełka mozna było zrobic przezroczyste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mierzu Posted April 17, 2011 Author Share Posted April 17, 2011 A tak bardziej krok po kroku jak brudziłeś? 1) malowane bazowe+modulacja kolorów 2) wash olejny 3) filtry 4) koła i podwozie pigmenty nanoszone aerografem. 5) odpryski z farby olejnej nanoszone gąbką. No i światełka mozna było zrobic przezroczyste. Wykonałem reflektory ze Still Water. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mirek66 Posted April 17, 2011 Share Posted April 17, 2011 Dla mnie podoba się cały mała podstawka i po problemie z kołami Malowanko i brudzenie cacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts