Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie! Męczę sobie Mardera III UM, ale w międzyczasie zrobiłem sobie model oczywiście w skali 1/72 BA-10 firmy UM.

Zestaw otrzymał lufę metalową firmy RB. Dorobiłem ponadto metalowe uchwyty na wieży z drutu miedzianego, przewierciłem lufy km oraz w wieży. Wykonałem reflektory ze Still Water. Malowany akrylami, brodzony olejami i pigmentami.

100_3239A.jpg

100_3233A.jpg

100_3230A.jpg

100_3236A.jpg

100_3235A.jpg

100_3240A.jpg

100_3234A.jpg

100_3232A.jpg

Napisano (edytowane)

Ja może się nie znam [bo zawsze jestem początkujący] ale coś ten BA lewituje...znaczy się zawieszenia ma przekoszone.

Kol.Mierzu - można było się bardziej postarać...

Błotniki na tyle to blacha po ?Czy pocieniany plastik?

Edytowane przez Gość
Napisano

Wiem, że te modele z serii BA nie są najłatwiejsze, ale geometria kół nie bardzo spasowała tutaj

O widzę, że koledzy już to zauważyli...

Napisano

To na tyle to pocieniony przeze mnie plastik. Właściwie to wynika z tego, że koła są po . Niektóre zdjęcia robione były pod kątem, może i to daje efekt lewitujących kół.

Napisano

Witam!

Przednie prawe koło moim zdaniem nie trzyma pionu a inne kółka lewitują lekko.

Proponuję postawić auto na małej trawiastej lub błotnistej podstawce. Wtedy lewitacja nie będzie tak dawała po oczach.

Ogólnie malowanie, brudzing i obicia mi się podobają.

Napisano
Witam!

Przednie prawe koło moim zdaniem nie trzyma pionu a inne kółka lewitują lekko.

Proponuję postawić auto na małej trawiastej lub błotnistej podstawce. Wtedy lewitacja nie będzie tak dawała po oczach.

Ogólnie malowanie, brudzing i obicia mi się podobają.

Przymierzam się od wieeeelu miesięcy do zrobienia małej winietki, ale jakoś nie mam weny a ni pomysłu ( głównie pomysłu) .

Napisano

Mierzu, nie ma co kombinować z podstawką, Wystarczy sama trawka (jakieś wysokie kępki) i gdzie nie gdzie widoczna ziemia. Kolorystycznie będzie dobrze. Czasami najłatwiejsze pomysły są najlepsze

Napisano

Najwiekszym plusem modelu jest malowanie i brudzenie. Wygląda to bardzo fajnie.

Ale zawieszenie czyli geometria kół i zderzaka mocno zachwiana.

No i światełka mozna było zrobic przezroczyste.

Napisano
A tak bardziej krok po kroku jak brudziłeś?

1) malowane bazowe+modulacja kolorów

2) wash olejny

3) filtry

4) koła i podwozie pigmenty nanoszone aerografem.

5) odpryski z farby olejnej nanoszone gąbką.

No i światełka mozna było zrobic przezroczyste.

Wykonałem reflektory ze Still Water.
Napisano

Dla mnie podoba się cały mała podstawka i po problemie z kołami

Malowanko i brudzenie cacy