MrDyzio Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Leżała sobie w odmętach magazynu figurka z Games Workshopa. Sam już nie pamiętam jak do mnie trafiła i jaka była jej prawidłowa nazwa. Z racji baraniej czapy przezwałem delikwenta Komisarz (Polityczny). Trzeba było coś z delikwentem zrobić... Taka mała winietka sobie powstaje: Podstawka psiknięta podkładem I pre-shading Pierwsze kolory bazowe cdn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Jak w czapie i z futrzanym kołnierzem, to tylko Vostroyański Komisarz . Pomalujesz jak chcesz, ale powinien być w jasno szarym kolorze. Zresztą kolory znajdziesz w necie. Będę zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
copycat Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Uwielbiam WH40K, miałem kiedyś ochotę na kilka pojazdów z tego Świata i dlaczego ich nie kupiłem to nie wiem do tej pory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 16 Kwietnia 2011 Share Napisano 16 Kwietnia 2011 Będzie śnieżno? Zawsze rozczulały mnie te mieczopiły łańcuchowe świata GieWu, chyba jakiegoś orka muszę sobie dokończyć... Kościeje fajnie wtapiają się w podstawkę. No cóż, jak zwykle - pokibicuję z puszeczką Aha- w odmętach magazynu Przykro mi z powodu zalania magazynu... chyba , że chodziło o otchłanie Taka mała złośliwość przy sobocie Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rtoipmodest Napisano 17 Kwietnia 2011 Share Napisano 17 Kwietnia 2011 Na razie wielki kolorystyczny misz masz. Liczę, że efekt końcowy będzie nie gorszy niż przy Hetzerze. Bedą jakieś haszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Jak w czapie i z futrzanym kołnierzem, to tylko Vostroyański Komisarz . Pomalujesz jak chcesz, ale powinien być w jasno szarym kolorze. Zresztą kolory znajdziesz w necie. Będę zaglądał. Skoti jedyny słuszny komisarz musi być czerwony Uwielbiam WH40K, miałem kiedyś ochotę na kilka pojazdów z tego Świata i dlaczego ich nie kupiłem to nie wiem do tej pory. Ja też nie wiem Biegusiem do sklepu Będzie śnieżno? Zawsze rozczulały mnie te mieczopiły łańcuchowe świata GieWu, chyba jakiegoś orka muszę sobie dokończyć... Kościeje fajnie wtapiają się w podstawkę. No cóż, jak zwykle - pokibicuję z puszeczką Aha- w odmętach magazynu Przykro mi z powodu zalania magazynu... chyba , że chodziło o otchłanie Taka mała złośliwość przy sobocie Pozdrawiam! Chyba muszę Cię rozczarować, śniegi roztajały. Oj złośliwcze, tak się czepiać emeryta? Magazyn jako rzecz płynna posiada i odmęty i wiry... Na razie wielki kolorystyczny misz masz. Liczę, że efekt końcowy będzie nie gorszy niż przy Hetzerze. Bedą jakieś haszcze? Piotrze, u mnie na początku zawsze jest chaos, a potem się jakoś to klaruje. Jeszcze nie wiem czy dodam jakieś chwasty... Póki co za Komisarzem pozostaje jeno spalona ziemia... Małżowinka poszła spać a ja się zacząłem bawić farbkami. Póki co podstawka wygląda tak: Jako, że słowo się rzekło i Komisarz u bajora, to dostał czerwony kubraczek Zastanawiam się jakie kolory bucików i rękawic mu sprawić żeby modniś wyglądał szałowo (chyba tak się teraz mówi?). Może ładnie kontrastowo niebieskie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 A Czerwona Gwiazda na czapie to gdzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 18 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Brakło w sklepie osiedlowym... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek B. Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Fajnie się zapowiada, podoba mi się podstawka. Przez Twój warsztat też nabrałem ochoty na jakieś maleństwo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Może ładnie kontrastowo niebieskie? No nieeeeeeeee, pomysł ...hmm...cokolwiek kontrowersyjny Jeszcze brakuje , żebyś mu 3 paski na lampasach strzelił Moim zdaniem zniszczona brązowa skóra powinna się sprawdzić. Ale co tam, w końcu to twój model, rób jak chcesz - pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Zastanawia mnie kolor skał na podstawce. Takie szaro - niebieskie skałki kojarzą mi się z klasycznym Warhammerem i zieloną trawką. W przypadku rdzawego podłoża wydaje mi się, że skały powinny być w takim właśnie odcieniu. Ale to tylko taka drobna sugestia, bo całość prezentuje się nadzwyczaj efektownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Kwietnia 2011 Share Napisano 18 Kwietnia 2011 Myślę, że dark blue da radę, żeby nie było zbyt klasycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Miło, że koledzy kibicujecie Czasu niewiele to i postęp niewielki... doszły kolejne kolory na na Komisarzu. Brąz się nie sprawdził, za bardzo się zlewał z czerwienią, więc przemaziałem na szaro. Też mi nie pasowało i w ramach eksperymentu zarzuciłem ciemnoniebieski filtr. Jak na razie wygląda tak: Zacząłem też lać wodę (eh... przypomniały się dawne egzaminy ). Na razie pierwsza warstwa podsycha. łsobota to co na razie widzisz to ciągle półfabrykat. Kolory się jeszcze pewnie zmienią. cdn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 łsobota to co na razie widzisz to ciągle półfabrykat. Kolory się jeszcze pewnie zmienią No to bardzo dobrze wróży na przyszłość A widok wywróconej beczki z leżącym przed nią szkieletem przywiódł mi na myśl, znaną i chyba lubianą serią " (...) żywych trupów" (beczki z trioxinem i ich mieszkańcy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kacperek315 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 No super się prezentuje. Podstawka bardzo fajna. Wykonanie całości elegancki. Tyle ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 26 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Cieszy mnie koledzy, że się Wam podoba. Święta, święta i po świętach.... Pędzel w dłoń i figurka Komisarza praktycznie skończona (jakieś drobne podmalunki pewnie znajdę). Sorry za jakość fotek ale już późno. Od przodka Od zadka Na podstawce zasycha kolejna warstwa wody więc jej nie ciągałem do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Ładny jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jak z koszmarów Burżuazji o spotkaniu z Czerwonymi... Pikny Panie,pikny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 26 Kwietnia 2011 Share Napisano 26 Kwietnia 2011 Jest okejos. Zróżnicuj troszkę zębiska na mieczopile, coby od części nośnej się odcinały, smoke [taimya] da radę chiba. Swoją drogą, muszę sobie kupić guziki-czaszki, bo widzę, że znakomicie pasują do kaftaników i kurteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 2 Maja 2011 Autor Share Napisano 2 Maja 2011 Komisarz ukończony w terminie na NoVA Models Classic. Wyszło tak Jak wyjrzy słonko to zmajstruje nieco lepsze fotki i wstawię galerię. Pozdrawiam kibiców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Wszysło dobrze. Fajna ta toksyczna kałuża, ale teren wokół za mało zróżnicowany. Brakuje jakiś cieni, może washa?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LordDisneyland Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Dziś dzień flagi, więc powiem, że ładnie wyszło, choć komisarzy słabo trawię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrDyzio Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Wszysło dobrze. Fajna ta toksyczna kałuża, ale teren wokół za mało zróżnicowany. Brakuje jakiś cieni, może washa?? Raczej wyszło tak na zdjęciach (lampa, flesz, zmęczony pstrykacz). W realu teren jest zróżnicowany kolorystycznie. Dzisiaj z powodu innych zajęć nie udało się machnąć nowych fotek... Pomysł na kolor kałuży wyszedł od mojej lepszej połowy. Dziś dzień flagi, więc powiem, że ładnie wyszło, choć komisarzy słabo trawię Komisarze nie należą do mojej ulubionej grupy, ale ten powstał jako ironiczny portret. Dzięki za miłe słowa koledzy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi