Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Czesc, Zgodnie z obietnica zamieszczam zdjecia mojego najlepszego i ulubionego modelu, do ktorego mam wielki sentyment. Tenze modelik zwiedzil kawal swiata: kupilem go w Korei, zbudowalem w Angli, zabralem go na dziesiatki wystaw w Wielkiej Brytanii, byl przez 3 tygodnie w Polsce, kilka tygodni temu zaliczyl tez wystawe w Seulu i doslownie w zeszly piatek dostal w koncu elegancka gablotke i odpoczywa (znowu w Korei wiec kolo sie jak gdyby zamknelo ) Model to stary (ale jak najbardziej jary) zestaw Tamiya. Budowanie go to sama przyjemnosc. Oczywiscie dodalem sporo detali od siebie ale ten zestaw to doskonala baza do dodawania detali. Ulepszenia to m.in. rozmaite kalkomanie weglowe i kevlarowe, konektory elektryczne, hydrauliczne, wszelkie kable i przewody etc. Budowa zajela mi ponad rok (z przerwami) ale to rowniez dlatego ze bedac na ostatnim roku studiow nie mialem zbyt wiele czasu na modelowanie. A oto kilka fotek: Wasze opinie i uwagi sa mile widziane Pozdrawiam Emil Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Kolejna ładna wyścigówka. Cały carbon był w zestawie? Gdzieś widziałem model tego bolidu z figurką kierowcy. Była w zestawie, czy mi się pomyliło z F1 89 Hasegawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Dzieki, mysle ze pomyliles go z F198 Tamiyi, w ktorym jest kierowca. Tez go zbudowalem kiedys ale nie jestem pewien czy dalem zdjecia na modelwork. Jezeli nie to zamieszcze go tez w galerii A jesli chodzi o carbon to niestety nie bylo go w zestawie (ale model jest z 1990 wiec pewnie i tak na niewiele by sie zdal) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Pewnie tak. Ja nie odróżniam samochodów z serii 640kilka. Jak dla mnie, one są identyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Pewnie tak. Ja nie odróżniam samochodów z serii 640kilka. Jak dla mnie, one są identyczne. Dopoki nie zbudowalem tego modelu tez nie potrafilem ich odroznic... Ale po przestudiowaniu wszystkich materialow niezbednych do zbudowania f190-ki stalem sie prawdziwym ekspertem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zmorka Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 (edytowane) Jestem po wrażeniem, świetny model i bardzo fajne zdjęcia. Czym malowałeś kolektory żeby uzyskać taki efekt ? Edytowane 19 Kwietnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dumapolski Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Mam pomysł... Jak wstawisz F1 89 do galerii, to zrób wykaz różnic (może jakieś fotki zbiorcze). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Świetny model Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 19 Kwietnia 2011 Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Masakra - w pozytywnym słowa znaczeniu.;] Świetny model. Może dałbyś więcej zdjęć całego samochodu bo te na czarnym tle, choć fajne, nie ukazują go w całej okazałości. PZdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Czym malowałeś kolektory żeby uzyskać taki efekt ? Alcladem II. Z tego co pamietam to było kilka bardzo cienkich warstw chromu, stainless steel i polished alluminium ale nie pamietam kolejności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 19 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 19 Kwietnia 2011 Masakra - w pozytywnym słowa znaczeniu.;] Świetny model. Może dałbyś więcej zdjęć całego samochodu bo te na czarnym tle, choć fajne, nie ukazują go w całej okazałości. PZdr. Dzięki, niestety nie mam chyba lepszych zdjęć całego modelu ale poszukam. Niestety podczas jednego z jego wojaży mój Ferrari zgubił tylna cześć podłogi, która była zdejmowana, co uniemożliwia zrobienie kolejnych zdjęć całego modelu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Niesamowity model ! Chciałbym, że mój McLaren chociaż w części wyglądał tak dobrze po zakończeniu prac Jestem pod wielkim wrażeniem! Gratulacje! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi