Messer Napisano 20 Kwietnia 2011 Share Napisano 20 Kwietnia 2011 Witam, Jakiś czas temu nabyłem ten model i wrzucam na warsztat. Plany: - rudo-pomarańczowy lub złoto-pomarańczowy lakier - felgi i opony własnej roboty - grafiki zmodyfikowane wnętrze ( ale o tym w trakcie relacji) A teraz postępy: Pogłębiłem linie podziału, zmatowiłem karoserię, zaszpachlowałem wnękę w przednim zderzaku ( do poprawki*, zeszlifowałem i wywierciłem otwory pod spryskiwacze. Tylko dla przymiarki dałem te felgi - docelowo będą inne. Wnętrze w docelowych kolorkach. Paprochy są luzem i to co w zakamarkach pomarańczu. Fotele czekają jeszcze na satynowy lakier ( teraz błyszczą się od sidoluksu ). Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Bardzo fajny dziwoląg. Pomysł na pomarańcz na nadwoziu też ciekawy. Odnośnie wspomnianych grafik - będziesz robił coś w stylu japońskim, tzn. jakieś znaczki/artefakty;], czy inne? Fotele i kanapa bardzo smaczne. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Wnętrze bardzo fajne, ja jestem ciekawy bardzo tych grafik i felg znając ciebie będzie grubo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 MartiniOCP grafiki będą w stylu japońskim, ale nie takim jak napisałeś skwarciu21 ja też jestem ciekaw felg Dzięki za czujność Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Będę się przyglądał relacji bo mam ten sam model tyle że sklejony, ale tak sklejony że będzie składany od nowa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 21 Kwietnia 2011 Witam, Kolor bazowy położony. Jest to mieszanka fluorescencyjnego pomarańczu z mosiądzem i miedzią - wszystko Vallejo. To baza pod grafiki. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
punio Napisano 21 Kwietnia 2011 Share Napisano 21 Kwietnia 2011 No kolorek na prawdę super ci wyszedł lubię twoje modele więc i tą relacje śledzę ; Model jak zawsze będzie na bardzo wysokim poziomie Nudaa Oczywiście żartuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Projekt zapowiada się bardzo interesująco. Szczególnie tapicerka przypadła mi do gustu. Powodzenia w dalszych pracach! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Witaj! Nie mam wątpliwości że będzie to ciekawy model no i wykonany na wysokim poziomie - felgi i opony własnej roboty A zdradzisz jakiego rozmiaru będą te szpule? Te fele na zdjęciach są chyba "zestawowe", jakiego są rozmiaru i jaką mają śr zewnętrzną razem z oponą? (ale mnie naszło na bezsensowne pytania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 22 Kwietnia 2011 Share Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie felgi nie są z zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, Dopiero wróciłem, więc odpowiadam: Krzychu126 felgi i opony nie są z zestawu. Pochodzą one z modelu BMW E30 z Fujimi. Felga ma średnicę 17mm, z oponą 24-25mm. Moje felgi będą miały 16-17mm - możliwe że nawet jeszcze mniej - zależy na jaki wzór się zdecyduję Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki za odpowiedź Mam u siebie konkretne fele i tak sobie pomyślałem czy by ich w przyszłości właśnie do tego modelu nie wsadzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Witam, Dziękuje za doping ;) W sumie miałem zabrać się za wnętrze, ale jakoś korciło mnie by podejść do tematu felg. Zrobiłem jedną z polistyrenu - brakuje jeszcze śrub i nakrętek ( wszystko narazie jest na sucho i jeszcze przed szpachlowaniem) To tylko jedna opcja z trzech jakie chodzą mi po głowie. Dla porównania przyłożyłem felgi z RX-7. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 No zapowiada się ciekawie W pierwszej chwili jak napisałeś że fele własnej produkcji to myslałem że będzie jakiś "bippu" Pozdrawiam i życzę powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chmielo20 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ten na ostatnim zdjęciu to miodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Hmmm, ani Wald na pierwszym zdjęciu ani ta druga opcja jakoś specjalnie do mnie nie przemawia. Opony będą podobne do opcji nr 2 - naciąg i to spory. przypominam że to dopiero jedna z trzech wersji felg :P Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 o no to czekam z niecierpliwością na pozostałe opcje no i na oponki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Oponki i felgi na sam koniec Tymczasem zabrałem się za podłogę. Położyłem balsę, dociąłem i przykleiłem, kolorek ma ona naturalny, delikatnie lakier bezbarwny ją przyciemni, ale podoba mi się taka kompozycja. Oczywiście to jeszcze nie koniec, dojdzie obudowa tunelu oraz innych elementów oraz wyrównanie balsy w miejscach styku z bokami kasy. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
przemekgksw3 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Eee... drewno? do czego to będzie? A wracając jeszcze do zawieszenia, to rozumiem że gleba będzie taka jak na tych fotkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 No drewienko to dość ciekawy pomysł Gleba musi być ! Bez gleby nie ma jazdy Michą po asfalcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Drewienko wykonane i dopasowane świetnie. Zastanawiam się tylko, czy do takiego techno samochodu panele we wnętrzu pasują.;] Czekam na kółka. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 przemekgksw3 przykład na bB w skali 1:1 Gleba oczywiście będzie, może delikatny negatyw Drewno jeszcze będzie przyciemnione. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Witam, Przyciemniłem drewno, domalowałem słoje. Drewno czeka jeszcze na lakier bezbarwny, który nada mu troszkę ciemniejszego i głębszego koloru. Pierwsze kolorki wnętrza - wybaczcie jakość fot - dojdzie jeszcze pomarańcz. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Bardzo ładne wnętrze, takie przyjemne dla oka Ta podłoga fajnie je rozjaśnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Drewno wygląda super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi