Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 months later...
  • Odpowiedzi 55
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Napisano

Witam,

Postanowiłem, że walcząc z innym modelem konkursowym, skończę jednocześnie i ten "kiosk na kółkach"

Bb zostało pomalowane klarem i wypolerowane. Pomalowałem też uszczelki i słupki na czarno. Listwy dachowe też dostały czarny matt.

marzec18.jpg

marzec17.jpg

marzec16.jpg

marzec15.jpg

marzec14.jpg

marzec1.jpg

marzec.jpg

Przerobiłem zawieszenie - obniżyłem, usunąłem kawałek wydechu ( część układu wydechowego będzie nowa ) i pomalowałem. Wstępnie przybrudzony jest tylko przód. Ten srebrny na wydechu jak i na silniku to tylko podmalówka - będzie to malowane normalnie z aero.

marzec12.jpg

marzec11.jpg

marzec10.jpg

Pomalowałem też "tarcze i bębny" hamulcowe - chrom APP - zaciski na czarno.

Podobnie i szyby dostały cienie - jak widać na foto - do minimalnego retuszu. Z czarnego matu dostały tez lusterka oraz tablica rejestracyjna.

marzec7.jpg

marzec8.jpg

marzec6.jpg

Felgi dostały żółty fluorescencyjny. Wymagają jeszcze washa bo narazie wyglądają plastikowo.

marzec9.jpg

I na koniec przymiarka na kołach:

marzec5.jpg

marzec4.jpg

marzec3.jpg

Pozdrawiam

Messer

Napisano

Ostatnie fotki przed galerią.

Dokończyłem detale. Lampy z tyłu dostały odbłyśniki ( chrom APP ) oraz zmodyfikowane kolory. Zrobione lampy przód oraz boczne kierunkowskazy ( nawiercona w nich imitacja żarówki ). Przyklejone lusterka, wycieraczki, spryskiwacze oraz tablice rejestracyjne. Nowy tłumik końcowy oraz układ wydechowy.

przed21.jpg

przed20.jpg

przed19.jpg

przed17.jpg

przed16.jpg

przed15.jpg

przed14.jpg

przed13.jpg

I widok ogólny:

przed.jpg

przed1.jpg

przed2.jpg

przed3.jpg

przed5.jpg

przed6.jpg

przed8.jpg

przed9.jpg

przed10.jpg

przed11.jpg

przed12.jpg

Do dokończenia zostały wycieraczki oraz wyczyszczenie modelu przed galerią.

Model ma wiele wad - żadna z nich już nie będzie poprawiona z prostej przyczyny - jak teraz cokolwiek rozgrzebię to wiem, że już go nie skończę. Będzie odnośnikiem dla kolejnych modeli.

Pozdrawiam

Messer

Napisano

szacunek !!