MartiniOCP Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Choć ciągle wole dywaniki i wykładziny w samochodach, to muszę przyznać, że drewienko wyszło zacnie. Powodzenia w dalszych pracach. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Dzięki Panowie, Co do felg - moje ( tzn własnej produkcji ) napotkały na problem techniczny - nie mam sylikonu i żywicy i w najbliższym czasie nie będę miał ( fundusze przekierowane na inne cele :-/ ), z racji tego postanowiłem zmodyfikować pudełkowe felgi. Jak się nie uda zrobić moich do końca ( a na to się zapowiada ) to założę te - jedyne co zostanie w nich zmodyfikowane to dodany rant ( widoczny na obu fotkach). Na felgach nałożone są prototypy moich opon - prototypy bo przeskalowałem bieżnik i już znalazłem sposób na zaokrąglenie krawędzi na odlewach. Tak to wygląda: Od razu mówię że te paprochy na oponie są luzem - zbiera je jak magnes :P Przy okazji tych zdjęć wylazło jedno miejsce do poprawki - klapka wlewu paliwa. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Bardzo fajnie to wygląda Może jakiś negatyw? Chociaż z tyłu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 21 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 21 Czerwca 2011 Witam, Długa przerwa spowodowana modelem na zamówienie dobiega końca, zabrałem się więc za ... poprawkę felg. Dodałem z polistyrenu rant wysunięty o 2mm, dorobiłem przetłoczenie, na końcu przykleiłem po zewnętrznej stronie felgi drucik i wyszpachlowałem. Narazie pryśnięte na czarno, prawdopodobnie ranty będą w chromie, a środki czarne. Narazie tylko jedna, jak się uda kolejne będą odlewami. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Ładnie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzychu126 Napisano 21 Czerwca 2011 Share Napisano 21 Czerwca 2011 Dałeś do pieca teraz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 12 Lipca 2011 Autor Share Napisano 12 Lipca 2011 Witam, Na dzień dzisiejszy model stoi i nic nie jest grzebane. Przyczyną jest reanimacja aero do malowania grafik. Jak się uda odratować aero to wznowie pracę, jak nie to relacja trochę poczeka - ze względu na zakup nowego aero. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miqs Napisano 17 Lipca 2011 Share Napisano 17 Lipca 2011 Naciąg troszkę według mnie nie realny, tym bardziej Parada II raczej tak się nie naciągnie z uwagi na jej twardość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 miqs dwie rzeczy - naciąg jest jak najbardziej realny ( jego wielkość ), natomiast sama opona jest do dopracowania. Co do rodzaju opony - nie wzorowałem się na niczym konkretnym, więc nie ma co zakładać czy coś by się rozciągnęło czy nie Oponka będzie nowa, w tym stylu ale dopracowana Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 31 Lipca 2011 Autor Share Napisano 31 Lipca 2011 Witam, W ramach małego eksperymentu z odlewaniem - sklonowałem sobie felgi. Pełen komplet felg czeka teraz na nowe opony ( tez naciąg ale ciut inny ) - te opony sa tylko poglądowe - docelowo będą inne. Koła są wysunięte z powodu kasty - będą głębiej. Felgi wymagają jeszcze obróbki rzecz jasna Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 13 Września 2011 Autor Share Napisano 13 Września 2011 Witam, Wracam do modelu po dłuższej przerwie. Narazie będę się okazjonalnie zajmował wnętrzem - na karoserię z grafikami przyjdzie wam jeszcze trochę poczekać :-/ Co do wnętrza - poprzycinałem i nakleiłem dziś imitację dywaników na tunel środkowy i elementy podwozia, które nie były wykładane drewnem. Widać łączenia - obejdę to dodając imitację czarnego lub też pomarańczowego szwu ozdobnego. Tak to wygląda: I parę wyjaśnień: Boczki drzwiowe są do przemalowania - wnętrza klamek zostaną pomarańczowe, ale sama klamka będzie albo czarna albo w kolorze tła. Konsola środkowa wymaga jeszcze retuszy, podobnie i fotele. Wszystkie elementy będą jeszcze fukane satyną. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Bardzo żywe to wnętrze. Myślę, że jak z nim skończysz będzie prezentowało się wyśmienicie. BTW, z czego są te wykładziny? Własnej roboty czy jakieś specjalne do modeli? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Komor Napisano 13 Września 2011 Share Napisano 13 Września 2011 Te wykładziny to oryginalny dodatek do modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 14 Września 2011 Autor Share Napisano 14 Września 2011 Dywanik jest z zestawu, jest to kawałek zamszu/weluru na taśmie klejącej - odrywasz i naklejasz. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 17 Września 2011 Share Napisano 17 Września 2011 Nie nawidziłem tej toyoty do puki twojej nie zobaczyłem (tzn. spodobał mi się model). Kolory dobrze do siebie pasują, a te drewnienko to extra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 27 Listopada 2011 Autor Share Napisano 27 Listopada 2011 Witam, Zabrałem się za grafiki na modelu. Kwiaty malowane są w dość mocno artystycznym stylu, stad taki a nie inny ich wygląd. Od razu mowie że kwiaty na masce i tylnej klapie będą jeszcze retuszowane . Tak to się prezentuje: Kolejne aktualizacje niebawem. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Greenberg Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Ja pierniczę ale grafika !! Zostałeś moim Guru Malowałeś pędzlem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Emilssi Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Fantastyczna grafika Czekam na kolejne aktualizacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MartiniOCP Napisano 27 Listopada 2011 Share Napisano 27 Listopada 2011 Wygląda prześlicznie. Chętnie bym posłuchał jak robiłeś poszczególne elementy grafiki:D Gratuluję! Model jedyny w swoim rodzaju. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ozzman Napisano 28 Listopada 2011 Share Napisano 28 Listopada 2011 Dokładnie, grafika robi piorunujące wrażenie .... Przydałby sie tutorial jak takie cudeńka wyczyniać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 28 Listopada 2011 Autor Share Napisano 28 Listopada 2011 Cieszę się, że się podoba. Malowane w większości aerografem, jedynie drzewo i kwiaty malowane z pędzla. Drzewo mogłem namalować aero ale nie uzyskał bym subtelnego efektu kory. Tutorial - jeden już był, co prawda nie na tym forum: http://www.pwm.org.pl/viewtopic.php?f=21&t=13382 Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
myeti Napisano 30 Listopada 2011 Share Napisano 30 Listopada 2011 Zdecydowanie przyłączam się do opiń na temat grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JE1216 Napisano 2 Grudnia 2011 Share Napisano 2 Grudnia 2011 Grafika idealnie pasuje do tego kwadraciaka rodem przecież z Japonii. Czekam na kolejne relacje z postępu prac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Messer Napisano 6 Grudnia 2011 Autor Share Napisano 6 Grudnia 2011 Witam, Dziękuje. Toyotka dostała dwie warstwy lakieru pod kalki - aż jedną :P . Zmieniły się kolorki, zgodnie z moimi oczekiwaniami - teraz są wyrazistsze. Zdjęcia lekko przekłamują kolory - ten pomarańczowo-czerwony z przodu nie jest taki żarówiasty ;o) Kalka nie dostała zmiękczacza, dlatego widać odstający film - ale poprawię. Częściowo zapuściłem linie podziału, ale są do poprawek - usuwałem paprochy i się zabieliły od pyłu. Pozdrawiam Messer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 9 Grudnia 2011 Share Napisano 9 Grudnia 2011 Ale czad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi