sir.michal Napisano 24 Kwietnia 2011 Share Napisano 24 Kwietnia 2011 Witam i zakładam kolejny warsztat projektowy, może uda mi się go doprowadzić do końca przed zakończeniem projektu. Model wyjściowy do Bradley Tamiy, dodam do niego metalową lufę RB-Model , linę holowniczą Eureki oraz pancerz reaktywny ERA Legenda. Będzie to mój pierwszy projekt z trzech przewidywanych w którym zamierzam wykonać modele w natowskich kamuflażach z pancerzami w malowaniu piaskowym. Koniec pisania teraz pierwsze foty, na razie pudła ale zawsze, na dniach pojawią się pierwsze relacje z warsztatu. Sklejałem już kiedyś ten model , i wiem że nie powinno się obejść bez większych problemów. Model wyjściowy Zdjęcie zawartości pudła Oraz ERA która już do mnie jedzie, biegnie, płynie, leci lub stoi w korku A tu pojazd na którym będę się wzorował, i starał wykonać jak najbardziej realistycznie. Pochodzenie zdjęć: internet Mam nadzieję że uda mi się wykonać ciekawy model. Zapraszam do komentowania i odwiedzania tematu. Z modelarskim pozdrowieniem Michał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Pierwsze zdjęcia z postępu prac. Tak jak myślałem model składa się praktycznie sam, tylko do czasu od czasu odetkam klej Jak pewno sami zauważycie pozbyłem się zestawowej liny tamiy , która powinna być przyklejona z tyłu na wazie , od razu mówię że jej tam nie będzie, a pozbycie się plastikowej liny zajęło mi niecałą godzinkę ale było warto. Na podstawie zdjęć podniszczyłem trochę także błotniki nie myślcie tylko że przesadziłem po potraktowałem je naprawdę łagodnie To tyle pisania jak na ten czas teraz fotki , mam nadzieje że będą się podobać. Oraz ty takie trzy gratisy Oto mój skromny warsztat: A to kot mojej kuzynki , który zrobił sobie legowisko w kartonie od Bradleya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Kolejny update: Wieża sklejona , a tak nawiasem mówiąc to wszystko sklejone.Najwięcej się dziś namęczyłem z lufą , ponieważ nie pasowała.Model ląduje na jakiś czas na półkę wezmę się za niego jak skończę starówkę. Teraz fotki: I teraz Bradley w pełnej odsłonie, brakuje ciągle niestety ERY. Poprawiłem też błotniki. Następny update po malowanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin1212 Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Zapowiada się ciekawie, będę zaglądał. A co do kota, to one lubią pomagać: Czekam na malowanie. Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 29 Kwietnia 2011 Share Napisano 29 Kwietnia 2011 Wszystko ładnie, pięknie, ale po co się zabierałeś za te błotniki w taki sposób? Nawet na zdjęciu oryginału są całe. Może spróbuj je odciąć i przyklej kawałek cienkiego polistyrenu, papieru itp. Jest niefajnie, no... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 2 Lipca 2011 Autor Share Napisano 2 Lipca 2011 No to mały update: W taki oto sposób zakończyłem swoją zabawę z żywicą, pierwszy raz miałem z nią tyle do-czynienia w jednym modelu , a będzie jej jeszcze trochę bo zamówiłem właśnie tobołki.Kilka rzeczy nie wyszło , ale cóż jestem bogatszy o te kilka doświadczeń. Zdjęć tylko tyle bo ERA zaczęła się i tak już odklejać a była przyklejona prowizorycznie na taśmę, a że waży swoje to efekty tego widać na zdjęciach. Co do Friuli to zostaję jednak przy gąskach Tamiyi. Do następnego UPDATA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 2 Lipca 2011 Share Napisano 2 Lipca 2011 Fajny Bradley. Ale zauważyłem, że koty to bardziej kartoniarze niż plastikowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 28 Października 2011 Autor Share Napisano 28 Października 2011 No to odgrzewamy kotlecika. Tyle udało mi się udało zrobić przez ostatnie miesiące. Był to jak na razie mój pierwszy Natowski kamuflaż i przez najbliższy czas nie mam zamiaru powtarzać tego wybryku. To co teraz widzicie to sama baza pod dalsze zabiegi upiększające. Jeszcze trochę pracy przede mną ale mam nadzieję że podołam. Wielkie podziękowania dla Pana Wojtka z www.hobby.szeroka5.pl bo bez Niego ten łupdate by nie powstał. No następnego postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 4 Listopada 2011 Autor Share Napisano 4 Listopada 2011 To już chyba ostatnia odsłona warsztatu Tyle udało mi się wykombinować kilkoma specyfikami Ak , washami , oraz filtrami. Mam nadzieję że efekt się wam w miarę widzi , bo mi szczerze to co osiągnąłem się podoba. A teraz to już zostawiam model waszej ocenie. Tylko nie bijcie zbyt mocno :angel: Za zdjęcia Wielkie Dziękuje należy się Panu Wojtkowi z hobby.szeroka5.pl No następnego... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
peter Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 Swietnie zróżnicowałeś kostki ERA w piaskowym z powierzchnią w kamuflażu standardowym, mi się bardzo podoba, nie wydaje się (większość zdjęć jest jednak za małych) żebyś przesadził z efektem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skoti Napisano 18 Listopada 2011 Share Napisano 18 Listopada 2011 model super, a gdzie kot ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Jak oglądałem poprzednie zdjęcia, zastanawiałem się, czy brąz w kamuflażu nie będzie za jasny. Jednak po brudzeniu wyszło to ładnie. Szkoda, że niektóre fotki są takie małe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Faktycznie zdjęcia za małe. Ale dzięki temu, że dałeś trochę zbliżeń, można spokojnie napisać, że model Ci się bardzo udał A teraz nie wstydź się i daj jednak porządne fotki całego modelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 19 Listopada 2011 Share Napisano 19 Listopada 2011 Wygląda świetnie. Bardzo mi się podoba. No, a kota powinieneś przechrzcić na Bradley Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sir.michal Napisano 23 Listopada 2011 Autor Share Napisano 23 Listopada 2011 Dzięki Panowie Zdjęcia całości pojawią się po zakończeniu sezony modelarskiego. Jak poprzyklejam antenki i wtedy będę mógł spokojnie powiedzieć że skończyłem. Myślę , że za góra tydzień będzie w galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi