Skocz do zawartości

[RS] Tiger I Initial [Dragon, Friulmodel, RBmodel][1:35]

Dumo

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Tygrysek nareszcie ukończony została mi jeszcze figurka do zmalowania ale niestety przed fotkami nie zdążyłem.

Cieszę się żę nareszcie koniec, miałem troche czasu wolnego w święta i mogłem nadgonić.

Mam nadzieję,że fotki się spodobają na prawdę się starałem i uknułem spore stanowisko dowodzenia z mocną lampą.

W skład modelu wchodzą:

-Tiger I Initial Dragon smart kit

-gąsienice Friulmodel

-lufa RBmodel

-własne przeróbki dodatki

Malowanie:

-tym razem bez żadnego podkładu

-malowanie modulacja 4 kolorki, czerń Pactra, szary i dwa odcienie niebieskiego Vallejo AIR

-filtr własny olejami artystycznymi van Dyck'a

-lakier satynowy Vallejo

-wash własny olejami artystycznymi Phoenix

-obicia i otarcia akrylami Vallejo

-wydech rdzewiony suchymi pastelami, cynamonem i light rust efect MIG'a

-brudzenie pigmenty Vallejo i MIG nakładane za pomocą terpentyny,

moim zdaniem lepiej rozprowadza niż white spirit fixowane fixerem MIG'a

-na koniec lakier matowy Model Master'a bardzo cienka warstewka

Fotomontaż:

44327710.jpg

Do rzeczy:

19001109.jpg

32369640.jpg

32740454.jpg

70634991.jpg

98041504.jpg

67924100.jpg

64838997.jpg

57096855.jpg

63481701.jpg

63076609.jpg

76446218.jpg

92444299.jpg

94408847.jpg

Dioramka:

38927564.jpg

97249568.jpg

11920501.jpg

Pozdrawiam Dumo

To jest brezent na KM.

Cos w rodzaju osłony przed kurzem.

Chyba mam racje?

Jesli chodzi o model to warto by było pobawic się jeszcze pigmentami.

Bo taki troszke jakby jeszcze nie dokończony.

Pozdrawiam

Ps. Ale wrzos obrodził tego lata

Właśnie chciałem się spytać o ten wrzos. To jakiś zestaw? Gdzie mogę kupic te roslinki.Bardzo realistycznie wyglądają. Co do modelu to bardzo fajny.

Przepraszam, proszę jakiegoś moderatora o usunięcie tego postu przez przypadek walnałem dwa.

Dzięki za miłe słowa Panowie.

Może mi ktoś powiedzieć co to jest ,to na karabinie maszynowym z przodu???? Mr. Green

Jest to mała plandeka, osłona na km.

Jesli chodzi o model to warto by było pobawic się jeszcze pigmentami.

Bo taki troszke jakby jeszcze nie dokończony.

Na nim było o wiele więcej pigmentu i brudzeń ale na warsztacie dostałem sporo negatywnych opinii i sporo brudzingu zdjąłem przed zafixowaniem. Moim zdaniem teraz jest lepiej.

Właśnie chciałem się spytać o ten wrzos. To jakiś zestaw

Na allegro albo ebay'u czasem wystawiają tego typu maty swoim czasem troche ich nakupiłem. Bardzo fajne i realne ale drogie.

Pozdrawiam Rafał Sadurek

Jakby pod Leningradem byly takie łączki i piekne drogi to moze nawet tygrysy by mialy udany debiut :P takze ta dioramka mimo ze ladna to nijak nie pasuje do okolicznosci. Poza tym myslisz ze cos co ma prawie 60ton nie zostawiloby sladow na drodze, powinienes go tez troche osadzic w tym gruncie zeby tak nie lewitował.

Jak narazie Twoj najlepszy tiger ; ) wydechy jakby sie swiecily i ten pokrowiec na km wyszedl strasznie jednolicie, ale poza tym bardzo fajnie.

Model wyszedł bardzo ładnie, lecz czemu przednie koła są urwane z dwóch stron i to te same? ta szmatka czy co to tam jest na MG nieco psuje efekt. Ale ogólnie jest

Koła nie są urwane tylko zdjęte, w pierwszych tygrysach praktykowano ściąganie pierwszych rzędów kół.

Tomku tylko w zimie jest tak brzydko i mroźno, tak sobie wyobrażałem jesień i wiosnę. A po drugie trawka mi została po t-34 a nie miałem już kasy na nic innego.

Na tych zdjęciach model wygląda dużo lepiej :] Mimo wszystko widać, że górna płyta jest krzywo wklejona i tył odstaje. Kalki chyba źle siadły, bo się srebrzą w wielu miejscach. Tłumiki jeśli miały być zardzewiałe, to nie powinny się świecić, w tej chwili sprawiają wrażenie, jakby były malowane na brąz. Osłona kmu wygląda jakby była z plasteliny, przydałoby się ją bardziej pocieniować. Z przodu na przedniej płycie pod karabinem zrobił się jakby zaciek wchodzący jaśniejszym kolorem na ciemniejszą płytę, średnio to wygląda. Z odległości model wygląda lepiej, nie widać tak tych defektów, które wymieniłem. Gratuluję nowego modelu w kolekcji