Dumo Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam Tygrysek nareszcie ukończony została mi jeszcze figurka do zmalowania ale niestety przed fotkami nie zdążyłem. Cieszę się żę nareszcie koniec, miałem troche czasu wolnego w święta i mogłem nadgonić. Mam nadzieję,że fotki się spodobają na prawdę się starałem i uknułem spore stanowisko dowodzenia z mocną lampą. W skład modelu wchodzą: -Tiger I Initial Dragon smart kit -gąsienice Friulmodel -lufa RBmodel -własne przeróbki dodatki Malowanie: -tym razem bez żadnego podkładu -malowanie modulacja 4 kolorki, czerń Pactra, szary i dwa odcienie niebieskiego Vallejo AIR -filtr własny olejami artystycznymi van Dyck'a -lakier satynowy Vallejo -wash własny olejami artystycznymi Phoenix -obicia i otarcia akrylami Vallejo -wydech rdzewiony suchymi pastelami, cynamonem i light rust efect MIG'a -brudzenie pigmenty Vallejo i MIG nakładane za pomocą terpentyny, moim zdaniem lepiej rozprowadza niż white spirit fixowane fixerem MIG'a -na koniec lakier matowy Model Master'a bardzo cienka warstewka Fotomontaż: Do rzeczy: Dioramka: Pozdrawiam Dumo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Bardzo ładnie, nie ma już tych okropnych szmat na modelu, naprawdę pniesz się coraz wyżej. Gratuluję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Może mi ktoś powiedzieć co to jest ,to na karabinie maszynowym z przodu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czak45 Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 To jest brezent na KM. Cos w rodzaju osłony przed kurzem. Chyba mam racje? Jesli chodzi o model to warto by było pobawic się jeszcze pigmentami. Bo taki troszke jakby jeszcze nie dokończony. Pozdrawiam Ps. Ale wrzos obrodził tego lata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Właśnie chciałem się spytać o ten wrzos. To jakiś zestaw? Gdzie mogę kupic te roslinki.Bardzo realistycznie wyglądają. Co do modelu to bardzo fajny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Właśnie chciałem się spytać o ten wrzos. To jakiś zestaw? Gdzie mogę kupic te roslinki.Bardzo realistycznie wyglądają. Co do modelu to bardzo fajny. Przepraszam, proszę jakiegoś moderatora o usunięcie tego postu przez przypadek walnałem dwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Darth Wather Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 czak45 dzięki za info.. ;D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
big buba Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Brardzo fajny tigerek! A te kwiatki to lowridery? Pzdr. Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Dzięki za miłe słowa Panowie. Może mi ktoś powiedzieć co to jest ,to na karabinie maszynowym z przodu???? Mr. Green Jest to mała plandeka, osłona na km. Jesli chodzi o model to warto by było pobawic się jeszcze pigmentami.Bo taki troszke jakby jeszcze nie dokończony. Na nim było o wiele więcej pigmentu i brudzeń ale na warsztacie dostałem sporo negatywnych opinii i sporo brudzingu zdjąłem przed zafixowaniem. Moim zdaniem teraz jest lepiej. Właśnie chciałem się spytać o ten wrzos. To jakiś zestaw Na allegro albo ebay'u czasem wystawiają tego typu maty swoim czasem troche ich nakupiłem. Bardzo fajne i realne ale drogie. Pozdrawiam Rafał Sadurek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Jakby pod Leningradem byly takie łączki i piekne drogi to moze nawet tygrysy by mialy udany debiut :P takze ta dioramka mimo ze ladna to nijak nie pasuje do okolicznosci. Poza tym myslisz ze cos co ma prawie 60ton nie zostawiloby sladow na drodze, powinienes go tez troche osadzic w tym gruncie zeby tak nie lewitował. Jak narazie Twoj najlepszy tiger ; ) wydechy jakby sie swiecily i ten pokrowiec na km wyszedl strasznie jednolicie, ale poza tym bardzo fajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Model wyszedł bardzo ładnie, lecz czemu przednie koła są urwane z dwóch stron i to te same? ta szmatka czy co to tam jest na MG nieco psuje efekt. Ale ogólnie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 27 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Koła nie są urwane tylko zdjęte, w pierwszych tygrysach praktykowano ściąganie pierwszych rzędów kół. Tomku tylko w zimie jest tak brzydko i mroźno, tak sobie wyobrażałem jesień i wiosnę. A po drugie trawka mi została po t-34 a nie miałem już kasy na nic innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomek_gnr Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 a, no i teraz dopiero zauwazylem, tych wypustek do podnoszenia oslon pancernych wydechow w ogole nie przykleiłes. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
author21 Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Wszystko OK ! Tylko mamucik z przodu dziwny ? Kalka lmiała szare tło? Inny kolor na czołgu inny na kalce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mae Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Na tych zdjęciach model wygląda dużo lepiej :] Mimo wszystko widać, że górna płyta jest krzywo wklejona i tył odstaje. Kalki chyba źle siadły, bo się srebrzą w wielu miejscach. Tłumiki jeśli miały być zardzewiałe, to nie powinny się świecić, w tej chwili sprawiają wrażenie, jakby były malowane na brąz. Osłona kmu wygląda jakby była z plasteliny, przydałoby się ją bardziej pocieniować. Z przodu na przedniej płycie pod karabinem zrobił się jakby zaciek wchodzący jaśniejszym kolorem na ciemniejszą płytę, średnio to wygląda. Z odległości model wygląda lepiej, nie widać tak tych defektów, które wymieniłem. Gratuluję nowego modelu w kolekcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Koła były demontowane przez załogę, pomagało to w mobilności czołgu podobnież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 29 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 29 Kwietnia 2011 xDamian dokładnie tak jak mówisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 30 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Cyknąłem telefonem przed wyjazdem swoje tygryski w gablocie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Akryl Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 Imponyjąca kolekcja! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 30 Kwietnia 2011 Share Napisano 30 Kwietnia 2011 i jeden KW! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 1 Maja 2011 Autor Share Napisano 1 Maja 2011 ... i do tego trzy T-34 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi