Piter Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Witam, Przeglądając ostatnio sterty kartonów ze złomem modelarskim przez przypadek natknąłem się na takie coś : Kilka minut szperania w necie i udało mi się ustalić producenta oraz skalę tego postrzałka. Nawet fajnie wygląda no i jest dosyć nietypowy - ruskie lotniskowce jakoś nigdy specjalnie mnie nie fascynowały. Postanowiłem go odratować z kilku powodów : - fajnie wygląda - dawno nie robiłem żadnego lotniskowca, a ostatnio zakupionego Franklina z Matchbox'a zgubiła gdzieś poczta... - dawno nie dłubałem relaksacyjnie przy takiej drobnicy - liczę na to że uda mi się z niego zrobić coś ładnego i może nawet zarobić na którymś z portali aukcyjnych (no chyba, że się rozmyśle lub któryś z forumowiczów zechce go przygarnąć.). Obiecuję tym razem coś więcej pokazać niż tylko kilka zdjęć i od razu galeria jak to ostatnio mi się zdarza. Mam oczywiście pytanie - czy posiada może ktoś na zbyciu kalki do suczek w skali 1:720 (samolotów niema na fotce ale je znalazłem - podstawkę też )? Pozdrawiam Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 27 Kwietnia 2011 Share Napisano 27 Kwietnia 2011 Ciekawy modelik:) A tak btw. rekonstrukcji, co z yamato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 28 Kwietnia 2011 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ha wiedziałem, że Ty albo Wallace się upomnicie - Yamato to zupełnie coś innego - taki wielki projekt wykonywany baardzo powoli w czasie wolnym, a takowego w chwili obecnej nie posiadam :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 28 Kwietnia 2011 Share Napisano 28 Kwietnia 2011 Ha wiedziałem, że Ty albo Wallace się upomnicie Robię się przewidywalny pozdrawiam, Forest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Czerwca 2011 Share Napisano 7 Czerwca 2011 ...słowo padło i nie ma odwołania juz moze to mnie pchnie w kierunku motywacji ,bo od poł roku tylko lukam w kierunku modeli i odkładam prace na kolejny dzien ..... czasu wiele nie ma - praca,działka i dom i mase projektow a stoczniowcow - brak ! myslałem juz aby komus tak podrzucic jak jajko pewnego ptaszka ... plan jest taki - skalpel,klej duzo ,troszke czasu i do przodu nie zawsze w tej kolejnosci ... ...dzieki zachecie i goscinnosci kolegi Piter wprowadzam sie do jego watku .Model jest z modelarni ktora istnieje kilka blokow dalej i jestem tam goscinnie. na sucho poskładany : Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us ...a tu porownanie wielkosci okretow [modeli] Kuzniecowa i pewnego "juessesa"w tej samej skali Uploaded with ImageShack.us - pozdrawiam i do booooju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 3 Października 2011 Share Napisano 3 Października 2011 ....no dobra zaczynamy powoli w stoczni realizowac plan :] - wydziargałem co zaplanowalem ale sie zastanawiam nad druga winda ... Uploaded with ImageShack.us - model mozna zbudowac jako water-line... Uploaded with ImageShack.us - ale mi czesc denna do obcietego kadluba posłuzy jako fundament pod hangar ... Uploaded with ImageShack.us - bo...:/ Uploaded with ImageShack.us ...niestety producent nie przewidział zabudowy pokładu hangarowego i dodał zamiast owego ,zaslepki imitujace wejscie do hangaru. Wiec stocznia staneła przed małym problemem musze cos poszukac na podłoge do hangaru do sklepu i bede intensywnie .... PS.Images zwariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piter Napisano 4 Października 2011 Autor Share Napisano 4 Października 2011 O.. bardzo fajnie wiedzieć, że tu życie jest Taaa... pokład hangarowy... Ja podczas remontu też ruszyłem troszkę z tym pływadełkiem bo akurat na tym etapie nie wymagało to uruchamiania całej zawartości warsztatu - rozklejanie... właśnie z racji na brakujący pokład hangarowy. Nie wiem czy przymierzałeś te "zaślepki" ale one ogólnie nawet nie zaślepiają całej luki - są ścięte pod skosem zostawiając szparę 5 - 8 mm zaraz pod pokładem startowym . Do tego ta ciekawa kratownica na samym pokładzie - w skali progi zwalniające na niektórych polskich drogach to pikuś . W chwili obecnej kompletuje dokumentacje - jak byś miał jakieś ciekawe fotki właśnie tych "wejść" przy windach i co tam przez nie widać wstaw może tutaj. Ja też coś wrzucę jak będę miał pod ręką . Pozdrawiam i powodzenia Piotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 4 Października 2011 Share Napisano 4 Października 2011 Nie wiem czy przymierzałeś te "zaślepki" ale one ogólnie nawet nie zaślepiają całej luki - od razu je wywaliłem ... w skali progi zwalniające na niektórych polskich drogach to pikuś - tez to widze ale jeszcze o tym nie mysle ... jak byś miał jakieś ciekawe fotki właśnie tych "wejść" przy windach - oczywiscie alejak narazie na nic ciekawego nie trafiłem :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wallace Napisano 12 Października 2011 Share Napisano 12 Października 2011 Wreszcie jakiś lotniskowiec (no ok, są jeszcze 2 projekty na forum, ale w tematach też cisza...)... Robo, jakieś postępy ? ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 16 Października 2011 Share Napisano 16 Października 2011 Robo, jakieś postępy ? - narazie szukam czasu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 24 Kwietnia 2013 Share Napisano 24 Kwietnia 2013 ...niestety, ostatni rok nie był łaskawy dla mojej stoczni ale powoli sie sytuacja zaczyna normować.Strajki spacyfikowane ,rozruchy zdławione ,rabotajce częściowo w koloniach karnych ,a reszta posprzątała bałagan i zaczyna produkcje jak by sie nic nie stało .... Materiały tez dostarczono ....zastanawiałem sie z czego zabudować hangar ,były różne pomysły ale,pewnego dnia wpadłem w necie na producenta płytek polistyrenowych.Kiedyś złożyłem zamówienie w jakiejsik firmie i nie doszły :( A teraz doszły, i ruszyła zabudowa hangaru ...do booooju ! - hangar zabudowany ,myśle,że tyle starczy ,i teraz szlifowanie,sprzatanie i malowanie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 ....hangar czeka - nie wiem czy robić jakąś aranżacje owego pomieszczenia czy zostawić jak jest ,bo i tak niewiele widać.Walke za to przeniosłem na nadbudówke ... - twórcy owego modelu ,uprawiaja radosną twórczość folklorystyczną 1] Nadbudówka wyglada jak by, była o jedno pietro niższa niż faktycznie jest ....oraz przed lewym skrzydłem pomostu jest wypust z reflektorem który to,w modelu jest po przeciwnej stronie ! Nie wiem czy jest sens bawić sie z oknami ? - przed - po 2] Za pomostem - pod ścianą radaru, brak pomieszczenia [1] oraz niżej widnieje rozbudowany pomost [2], który w wersji modelu jest uproszczony ... - co do tego malusiego pomieszczenia ,to jeszcze nie wiem ale pomost przerobiłem: - przed i po .... 3] Z tylnej nadbudówki części mamy pomieszczenia kontroli lotów [chyba] i tam jest normalny pomost dookoła owego pomieszczenia oraz część pomieszczenia jest rozbudowana w strone pokładu startowego - coś w rodzaju przybudówki ... - przed i po .... -diabli mnie biora z relingami grrrrr gną sie i wiją ,lekkie dotkniecie i cały reling do poprawki jak robicie : czy formujecie reling na dany odcinek i przyklejacie całość czy też formujecie na modelu ...? Oczywiście reling do poprawy ,bo najpierw uformowałem reling, a potem zobaczyłem,że jest inny pomost :P - ależ piękny Kaziu jest PS.ma ktoś foty prawej strony nadbudówki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Super Moderator Marcin Rogoza Napisano 1 Czerwca 2013 Super Moderator Share Napisano 1 Czerwca 2013 ostatnia fotka nie otwiera się w większym formacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 1 Czerwca 2013 Share Napisano 1 Czerwca 2013 ostatnia fotka nie otwiera się w większym formacie - ałć .....prosze bardzo to teraz sie otworzy prawie w skali 1:1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 ..kolejne radosne uniesienie projektantów .... - prawa strona tylnej nadbudówki : - przerobione.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Forest Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Robo, wybacz, ale ukradłem Ci fotkę admirała od dziobu, wylądowała na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robo Napisano 7 Czerwca 2013 Share Napisano 7 Czerwca 2013 Robo, wybacz, ale ukradłem Ci fotkę admirała od dziobu, wylądowała na tapecie - jest przepiekna ,niech ci dobrze służy i cieszy oczy, przy każdym włączeniu kompa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi