Przemek - MaXus Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 Drugi z serii "prosto z pudła": Ponieważ nie mam niczego fioletowego w swoich farbkach, skłaniam się do tego malowania: Chociaż kusi mnie to drugie, bardziej pstrokate (dwa odcienie fioletu), więc chyba jednak sprawa otwarta (źródło zdjęć: Internet). Podobnie, jak w przypadku Mustanga, wszelkich rad dot.poprawy całokształtu modelu bez dużego nakładu pracy chętnie "wysłucham". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 1 Maja 2011 Share Napisano 1 Maja 2011 No to trzymam kciuki i za Foke i za Mustanga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Zdjęcie kiepskie, jakoś nie mogłem nic lepszego z tego wydobyć (zamówione już jednak żarówki): Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzbanek Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 No cóż, niestety nic na tym zdjęciu nie widać, najlepiej zrób z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Będziesz robił otwartą czy zamkniętą owiewkę Przemek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Mikołaj, jutro postaram się o lepsze zdjęcia. Darek, jeszcze nie wiem. Generalnie samoloty podobają mi się całościowo jako maszyny latające. Nie doszedłem jeszcze do etapu rozczłonkowywania, ale w sumie otwarta owiewka do tego nie należy i jak już będę miał pogląd na całą bryłę modelu to zadecyduję. No chyba, że wiesz o jakimś haczyku w budowie i już teraz powinienem wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wuwumaster Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 jedyny haczyk tkwi w odsuwanym wraz z osłoną zagłówku oraz w antenie ( w płaskiej owiewce idzie ona przez mechanizm i jest zawsze napięta, w wypukłej jak się ja odsunie to antena zwisa swobodnie). Zrobić otwartą owiewkę w tym modelu to przykleić ją centymetr dalej ot cała filozofia pozdr! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Jak robisz zamkniętą owiewkę, to wnętrze można trochę "odpuścić", bo nie będzie wiele widać, szczególnie przy ciemnym wykończeniu RLM 66. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 4 Maja 2011 Autor Share Napisano 4 Maja 2011 wuwumaster, Banny - ok, wszystko więc już wiem. Decyzja zapadnie wkrótce . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Stan na dziś: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek - MaXus Napisano 12 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 12 Czerwca 2011 Nie zapomniałem o foczce, choć postępy z nią idą nieco wolniejszym tempem. Poza statecznikami dodałem kilka linii w okolicy kabiny, poza tym trochę szpachli poszło na wyrównanie przejścia przedniej, dolnej części kadłuba oraz ... aż się boję napisać: skrzydeł, płatów, płata - może mnie kto w dwóch zdaniach uświadomi, kiedy, czego używać ;o). W każdym razie trochę to musi odparować, potem pozostanie przeryć tam brakujące linie: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi