macio4ever Napisano 2 Maja 2011 Napisano 2 Maja 2011 Udało mi się zakończyć batalię z NSX-em. Model z pozoru łatwy ale czyste wykonanie wymaga gimnastyki. Zmodyfikowałem kilka elementów aby być zgodnym z oryginałem. Jestem zadowolony z kilku rzeczy: 1) Udało mi się, moim zdaniem, utrzymać równy poziom zmian tzn poprawiłem ewidentne braki w stosunku do oryginału w zasadzie w całym modelu. 2) Nieźle wyszło wnętrze, w zasadzie zrobiłem wszystko co planowałem bez większych wpadek 3) Kalki pudełkowe, jak i moje własne położyły się bez ewidentnych baboli 4) Koła - czysto i całkiem realistycznie To co mniej mnie zadowala i nad czym będę pracował to: 1) Końcowe lakierowanie, głównie bezbarwne 2) Równomierność krycia kolorem na różnych elementach Do budowy użyłem oprócz modelu: zestaw waloryzacyjny Tamiya (siatki, zapinki, maska do napisów na oponach, hak holowniczy, blaszki pasów), antena Sakatsu, wentyle TMM, imitacje śrub Hobby Design i Scale Racer Cars, właczniki główne Hobby Design, kalki karbonowe: SMS, Modelers i S27, tasiemka jedwabna, pzrewody elektryczne i frezowane imitacje elektroniki. Główne modyfikacje: 1) Wnętrze - panel z włącznikami (zamiast kalki), własne pasy, całkowicie zrobiona od podstaw podłoga i elektronika, okablowanie, oklejona kalkami imitującymi włókno węglowe 2) Karoseria: wykonane własnoręcznie podpory tylnego skrzydła, pocienione elementy aerodynamiczne, dodane imitacje śrub 3) Inne: nowy wydech z mocowaniami zgodny ze zdjęciami, złącze do sprężonego powietrza. Malowanie: Tamiya TS26, TS-36, bezbarwny 2K, Alclady (wydech), ramki okien: Tamiya X-18, ramki drzwi Tamiya + Gaia /czarny mat/ FOTY Wnętrze Cytuj
copycat Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Mimo że nie lubię takich kolorowych maszyn to muszę przyznać że jest fajny. Wnętrze jest rewelacyjne i to ono mnie przekonało. Kasta też fajna, brakuje tylko linii podziału. Cytuj
macio4ever Napisano 3 Maja 2011 Autor Napisano 3 Maja 2011 Mimo że nie lubię takich kolorowych maszyn to muszę przyznać że jest fajny. Wnętrze jest rewelacyjne i to ono mnie przekonało. Kasta też fajna, brakuje tylko linii podziału. Heja, przecież robiąc tyle modów nie olałbym linii podziału. Są zrobione ale delikatnie. Cytuj
JaniszewskiPaweł Napisano 3 Maja 2011 Napisano 3 Maja 2011 Witam. Model fajny,kolor kasty mój ulubiony, karbonyi kewlary fajnie,wnętrze super, szkoda że linie podziału są mało widoczne.Myślę że grubsze linie i o niebo lepiej.Ciekawe co będzie następne? Cytuj
copycat Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Jeśli mówisz że robiłeś to wierzę, ale na niektórych zdjęciach wyglądają jak pomalowany rowek. Skąd miałeś takie eleganckie przełączniki. Ja robię z drucika miedzianego i ewentualnie z rozciągniętej ramki, do tego pocięta izolacja. I wygląda to jak druciki i izolacja. U ciebie, aż musiałem sprawdzić jaka to skala, tak dobrze się prezentują. Cytuj
macio4ever Napisano 4 Maja 2011 Autor Napisano 4 Maja 2011 Z definicji nie zaczerniam linii na "twardo" bo uważam, że efekt jest sztuczny. Zgadzam się, że na zdjęciach nie wygląda to tak, jak chciałem. Z czerwienią robi się dość trudno zdjęcia. Przełączniki to produkty Hobby Design, najniższy rząd na pionowym panelu to imitacje nitów (0,5mm średnicy) firmy Scale Hardware. Napisy mają wysokość 0,3mm i zostały wycięte z kalki, która oryginalnie miała symulować panel. 3 górne lampki dorobione z pręta polistyrenowego 0,4mm i pomalowane. Cały panel jest mniejszy niż moneta 1gr Na kierownicy są robione z pręta + 2 sztuki Hobby Design. Złącza do komputerów - żywiczne z zestawu Crazy Modelera Napisy na panelu poziomym to kalki robione własnoręcznie. Zdjęcia z budowy będą niedługo na mojej stronie, na razie są na AFie i PWM-ie Cytuj
MartiniOCP Napisano 4 Maja 2011 Napisano 4 Maja 2011 Model wygląda świetnie. Przyłącze się do szczególnego zachwytu nad wnętrzem pojazdu. Wszystkie kontrolki i przełączniki można pomylić z prawdziwymi. Bardzo podobają mi się również nity na zderzaku, tudzież innych elementach samochodu. pzdr. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi