karambolis8 Napisano 2 Maja 2011 Share Napisano 2 Maja 2011 Witam. Kolejny latawiec do kolekcji. Tym razem coś ze wschodu. Model bez dodatków i modyfikacji. Z ciekawostek - wash wykonałem kolorem burnt umber z benzyną ekstrakcyjną. Podejrzewam, że przez szybkie parowanie rozcieńczalnika jest taki jasny, przed zmywaniem cały model był pokryty wyschniętym bladym pigmentem - jakby kurzem. Zastanawiałem się, czy tak nie zostawić, ale wtedy musiałbym dorobić jakąś pustynną podstawkę ;) Kalek nie ma zbyt dużo, ale bardzo ładnie siadały. Pięknie układały się już samym SETem. Powierzchnia wykończona lakierem satynowym, a potem matem po liniach podziału, ale słabo to widać, bo matowy Model Mastera trochę się jednak błyszczy :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 Bardzo ładnie wykonany, podoba mi się pomysł z dwoma różnymi lakierami bezbarwnymi na koniec. Mam taką poradę co do wykonania głowic naprowadzania pocisków (podwieszone masz, jeśli się nie mylę H-28, tak?). pomaluj, jeszcze w ramce, od wewnętrznej strony wewnątrz ciemnym, niekoniecznie czarnym lakierem, a całą resztę jakimś metalizerem - drobnostka, a bardzo fajnie imituje głowicę naprowadzającą. Podobny patent też nieźle sprawdza się przy wszelkej maści reflektorach, tylko wtedy po środku wystarczy dać odrobinę białej tarny do imitowania żarówki. ps. promiennik mikrofal u nasady statecznika pionowego pomalowany różnokolorowo wyglądałby lepiej, ale ja wiem, ile to męczarni jest z taką robotą w 72ce ;) pps. pamietam, jak rosjanie oferowali Su-39 siłom powietrznycm WP w ramach przetargu na wielozadaniowy - kosmos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Największe pociski to X-29 AS-14 Kedge. Nie wiem czy to to samo? Patentu ze szkiełkami na pewno spróbuję. Dotychczas malowałem od wewnątrz metalizerem, a potem białym, ale niespecjalnie to wyglądało. promiennik mikrofal u nasady statecznika pionowego pomalowany różnokolorowo wyglądałby lepiej Co to jest? Chodzi o to? Nie zauważyłem, da się to naprawić Do przetargu na wielozadaniowy? W sensie, że zamiast migów czy f-16? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikele Napisano 3 Maja 2011 Share Napisano 3 Maja 2011 H-29, oczywiście to miałem na myśli, literówka (a może raczej cyfrówka ;) ) A anglojęzyczny zapis z literą "X" w oznaczeniu wynika z podobieństwa tej litery do "H" pisanego cyrylicą, ale to na marginesie. Sam promiennik to własnie ten duży, okrągły element na zdjęciu. I z tą ofertą dla Polski - tak właśnie było. OKB Suhoja zaproponowało właśnie Su-39 argumentując, że "dobrze wyposażony samolot poddźwiękowy z radarem i stacją laserową może być równie dobrym wielozadaniowcem, co samolot naddźwiękowy". Chciałbym zobaczyć Su-39 z kompletem podwieszeń w walce powietrze-powietrze z którymkolwiek, równie objuczonym, samolotem naddźwiękowym i wówczas posłuchać oficjalnych komentarzy OKB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 3 Maja 2011 Autor Share Napisano 3 Maja 2011 Mieli na zbyciu i chcieli wepchnąć tumanom. Mielibyśmy pierwszy pułk lotnictwa myśliwskiego na krowach :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazama Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Good job on the beautiful bird! I'm going to convert a academy su-25 to a su-39. And thank you for your pics. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mare_K Napisano 4 Maja 2011 Share Napisano 4 Maja 2011 Mieli na zbyciu i chcieli wepchnąć tumanom. Mielibyśmy pierwszy pułk lotnictwa myśliwskiego na krowach :P No wiesz, nie bylibyśmy pierwsi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maslav Napisano 10 Maja 2011 Share Napisano 10 Maja 2011 Nie bardzo wiem o co chodzi że brakuje jednej anteny na dziobie, czy jest to jakaś odmiana SU39, model bardzo ładnie zrobiony tym bardziej dziwi mnie ten brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 11 Maja 2011 Share Napisano 11 Maja 2011 Całkiem miły dla oka i oryginalny model Gratuluję i pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 11 Maja 2011 Autor Share Napisano 11 Maja 2011 Dzięki za komentarze Chyba rzeczywiście ta maszyna to pewne urozmaicenie - niezbyt popularny temat miniatur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi