elefantes Napisano 26 Sierpnia 2007 Share Napisano 26 Sierpnia 2007 No dla mnie to jest pierwsza klasa Naczepa wymiata i wnętrze zresztą też. Powodzonka i oczekuję rychło końcowego efektu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Mi się podoba pełen pomysł.Model fajny tylko szkoda ze dałeś kalkę oryginał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 27 Sierpnia 2007 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2007 Truckerek93 możesz mi bliżej powiedzieć o co chodzi w tym zdaniu - "Model fajny tylko szkoda ze dałeś kalkę oryginał". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Truckerek93 Napisano 27 Sierpnia 2007 Share Napisano 27 Sierpnia 2007 A już nie ważne,Model supcio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Witam, jestem po etapie kładzenia kalek na ciągniku. Nie obeszło się bez hektolitrów płynów zmiękczających. Bez nich położenie kalek uważam za niemożliwe. Gdzieniegdzie i tak musiałem robić domalówki z tej racji iż np. brakowało kalek w przetłoczeniu tam gdzie są klamki brakowało po około 2mm kalki, na górze kabiny pod górnym spojlerem brakowało 5mm kalki, takich ciekawych kwiatków mógłbym jeszcze kilka wymienić, piekielnie trudne było położenie kalki na tylnej ścianie-te liczne przetłoczenia oraz na bocznych osłonach nad przednimi kołami to jest jedna kalka. Po położeniu kalek kilka warstw lakieru polerowanie i wszystko wygląda OK. Wbrew pozorom poprzez skomplikowane kalki model nie należy do zbyt prostych do wykonania i zdecydowanie odradzam ten model początkującym. We wnętrzu kabiny dorobiłem tzw"pościel" na leżankach. Model jest w ostatecznej fazie montażu stąd na zdjęciach kabina nie jest na stałe umocowana a jedynie położona na ramie. Dorobiłem również całkowicie nowe rury wydechowe oraz CB radio w kabinie, model ma również przerobione przednie koła na szerokie. Miłego oglądania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 Model Wygląda prze kosmicznie.No slów mi brak.Wybierasz się z nim do Sycowa? A mógł byś mi powiedzieć czy rozdzielacze których użyłeś w naczepie były w zestawie? Kopiłeś je gdzie może albo to własna robota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 W odpowiedzi dla Edlera: -w naczepie rozdzielacze dorabiałem samodzielnie -w ciagniku o czym nie pisałem użyłem z KFS wraz z dorobioną instalacją Co do Sycowa postaram się dojechać ale czy skończę ten model to nie wiem w trakcie przeróbki jest m.in zbiornik paliwa, który jest odcięty i będzie dorabiane całe mocowanie Z pozdrowieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Edler Napisano 9 Września 2007 Share Napisano 9 Września 2007 A mógł byś powiedzieć jak robiłes te rozdzielacze bo efekt jest niesamowity, tak jak cały model ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 9 Września 2007 Autor Share Napisano 9 Września 2007 Wykonane są z różnych plastikowych profili. Ciełem je na kawałki i sklejałem ze sobą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
star200 Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Świetnie to wszystko wygląda a mam pytanie napisy na oponach sam robiłeś czy to kalki były? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
raddosnyy Napisano 10 Września 2007 Share Napisano 10 Września 2007 Cudeńko;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 10 Września 2007 Autor Share Napisano 10 Września 2007 Co do odpowiedzi na temat kalek na oponach to są one w zestawie ale ja je rozcinałem gdyż w/g mnie ich promień był zbyt duży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Irek-M1 Napisano 18 Listopada 2007 Autor Share Napisano 18 Listopada 2007 Witam po bardzo długim czasie. Kończę wątek, dziękuję wszystkim za wszelkie uwagi i komentarze. Przenoszę wątek do galerii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi