grzegorz75 Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 (edytowane) Pancerniacy ! Często wracając z Gdańska od przymorza, mijam taką stara chałupe przed która stoją rózne fajne wynalzki . Oprócz T34 i jakis radzieckiej ciezarówki ostatnio wypatrzyłem całe podwozie od -wydaje mi sie tego co w temacie. Rama , koła i gąsienice - stoi to w kupie. Zainteresowanym moge pstryknąc pare fotek , bo zaden to dla mnie problem tam przystanać. Edytowane 18 Marca 2006 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzegorz Napisano 16 Marca 2006 Share Napisano 16 Marca 2006 nie zastanawiaj się...przystawaj, i pstrykaj...ku chwale modelarstwa i wszelakich pasji.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 16 Marca 2006 Autor Share Napisano 16 Marca 2006 gitara, jutro bede leciał , to napstrykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 17 Marca 2006 Autor Share Napisano 17 Marca 2006 poprawcie tytuł tematu bo oczywiscie sie pomyliłem , nie jestem znawca tematu, a obiekt widziałem z daleka , dopiero teraz przystanałem i popstrykałem. Ciągnik ten wydobyty jest z naszego młerza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 http://www.pg.gda.pl/org/rekin/ Pare fotek z klubu co go wydobywali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okonek Napisano 18 Marca 2006 Share Napisano 18 Marca 2006 z naszego młerza. Mowi sie: z naszeło młerza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 18 Marca 2006 Autor Share Napisano 18 Marca 2006 no tego jeszcze nie opanowałem , bo w sumie w gdyni mieszkam 12lat, pochodze z mazur , trafiłem tu do WSM i jakoś juz zostałem . Ale nie pływam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Toff Napisano 25 Marca 2006 Share Napisano 25 Marca 2006 O panowie, a gdybyście tak mogli zajrzeć za płot... Ale nie powiem co tam leży, bo to tajemnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 O panowie, a gdybyście tak mogli zajrzeć za płot... Ale nie powiem co tam leży, bo to tajemnica Leży tak od -nastu(-dziesięciu?) lat i niszczeje. Jaki był sens wyciągać to wszystko? Dla zaspokojenia chęci posiadania? Dla nabudowania plotek typu: czego na tym podwórku nie ma? Przepraszam, ale o działalności pana J. oraz klubu Rekin mam zdanie mocno 'mieszane'. Sam nie jestem nurkiem, ale wśród znajomych parających się tego typu działalnością 'niefachowość' w odniesieniu do ich działań eksploracyjno-wydobywczych jest daleko posuniętym eufemizmem. Rama od SdKfz6 jest jakiegoś rodzaju przełomem, bo została zrekonstruowana i zakonserwowana; znakomita większość wcześniejszych zdobyczy była(jest) składowana w stanie w jakim zostały wyciągnięte, w błogim i jakże mylnym przeświadczeniu, że przeleżały 50 lat pod wodą, to kilkanaście dalszych na powietrzu im nie zrobi większej różnicy. Nie wspominając o tym, co zostało uszkodzone w czasie wyciągania. Być może ktoś ma takie układy z panami J. że nabywa od nich jakieś części, mnie się nie udało. Na pytanie czy mają jakieś części do dodge'a uzyskałem odpowiedź typu wykrętnego: tak, ale właśnie składamy swojego i nie mamy zbędnych. Było to ok. 8 lat temu, i o składanym dodge'u ani widu, ani słychu. Może składają na 100%-owy oryginał, co byłoby wielce chwalebne, ale osobiście skłaniam się ku opinii, że 'składają' wiele różnych pojazdów(samolotów?) i się 'nie wyrabiają' czasowo (finansowo?). Życzę żeby starczyło im życia na rekonstrukcję wszystkich maszyn, od których wydobyli choć jedną śubkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dormitor Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 No, T-34 dogorywa tak już sam nie wiem ile czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filon Napisano 27 Marca 2006 Share Napisano 27 Marca 2006 Jako jeszcze jeden kamyczek do ogródka: a T34 mimo, że 'na chodzie' (chyba jeszcze?) to jeździ tylko po prostej, lub skręca tylko w jedną stronę. Przy tego rzedu mocy i masie nieumiejętny oprator może narobić niezłego bałaganu w mechanizmach(szczególnie w PMS-ach - wymagających regularnego sprawdzania i regulacji). BTW każdy mechanizm (w tym człowieka) popsuć można bardzo łatwo, naprawić o wiele, wiele trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grzegorz75 Napisano 27 Marca 2006 Autor Share Napisano 27 Marca 2006 klub winien sie nazywać 'byk" a nie "rekin" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Kmiecik Napisano 28 Marca 2006 Share Napisano 28 Marca 2006 o samej operacji wydobycia tej "szóstki" też słyszałem bardzo mieszane komentarze... głównie w kwestii "profesjonalizmu" wydobywających... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi