David1717 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 (edited) Witam.Czas rozpocząć relację dotyczącą budowy modelu w skali 1:24 jakim jest Mercedes Actros Megaspace III.Oto fotki To tylko przymiarka narazie to by było na tyle pozdrawiam Edited May 16, 2011 by Guest Quote
Szakal85 Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Ładny sprzęt sobie wybrałeś. Lecę po zapas popcornu i siadam na widowni. Quote
irizar Posted May 16, 2011 Posted May 16, 2011 Witam, Mam nadzieje , że poprawisz wszystko tak jak ma mpIII w kabinie. No chyba, że tylko zmienasz blendę. Życzę powodzenia i wytrwałości w projekcie. Pozdrawiam. Quote
Bilonzo Posted May 17, 2011 Posted May 17, 2011 Witam . Ten Actros na żywo wygląda na prawdę nieźle, biorąc pod uwagę, że Dawid zrobił go z mojego byłego zezłomowanego Actrosa Black Edition . Na naszym warsztacie nie zadowalamy się modelami sklejonymi z pudła, co nie ? . Pozdro Dawido Quote
tomeka6 Posted May 21, 2011 Posted May 21, 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Quote
David1717 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Cześć!Robisz odchylaną kabinę do silnika? tak Quote
David1717 Posted May 23, 2011 Author Posted May 23, 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Witam,nie to nie jest odlew zywiczny ,cały przód wykonałem sam .pzdro Quote
maggot97 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Nie chciałbym się czepiać, ale dolny spojler masz do poprawy kolego. Popatrz na zdjęcie MPIII, które dałeś, a popatrz, jak to u Ciebie wygląda. Przede wszystkim środkowa część spojlera jest szersza, a boczne węższe. Skos bocznych elementów jest za gruby w stosunku do reszty. I te nacięcia na środkowym elemencie spojlera. To mają być linie podziału, czy to idzie do usunięcia? Popatrz na linię łączeń na spojlerze na zdjęciu producenta. Wygląda to zupełnie inaczej. Niemniej życzę wytrwałości i będę podpatrywał, co tam dalej wyczarujesz Quote
Bilonzo Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 maggot97 z tego co wiem, to zderzak się już robi (bo pewnie o to Ci chodzi ) . Dawidowi nie umknie raczej żaden szczegół - ma mnóstwo zdjęć i wie co powinno być, a czego nie . Pokazuj osłonę przeciwsłoneczną . Pozdrawiam Quote
tomeka6 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Witam,nie to nie jest odlew zywiczny ,cały przód wykonałem sam .pzdro Bardzo dobrze Ci to wyszlo . Czekam na dalsze fotki z prac nad modelem bo zapowiada sie ciekawie. Quote
maggot97 Posted May 23, 2011 Posted May 23, 2011 maggot97 z tego co wiem, to zderzak się już robi (bo pewnie o to Ci chodzi ) . Dawidowi nie umknie raczej żaden szczegół - ma mnóstwo zdjęć i wie co powinno być, a czego nie . Pokazuj osłonę przeciwsłoneczną . Pozdrawiam Spoko, odnosiłem się do zamieszczonego foto. Ale jak się robi, to czekam z niecierpliwością na efekt prac Quote
David1717 Posted May 27, 2011 Author Posted May 27, 2011 osłona przeciwsłoneczna nie jest jeszcze skończona,to tylko przymiarka aby zobaczyć jak to będzie wyglądało.Muszę ją jeszcze poszerzyć i wyrównać Quote
Kamil4721 Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Witam. Niewiem czy zauwazyłeś że minejszy znaczek mb jest w zagłębieniu o kształcie V , lampy tez są inne, żarówki od świateł są w zagłebieniach o okrągłym kształcie, klosz tesz jest inny , szkło od klosza jest gładkie. Quote
Recommended Posts