David1717 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 (edytowane) Witam.Czas rozpocząć relację dotyczącą budowy modelu w skali 1:24 jakim jest Mercedes Actros Megaspace III.Oto fotki To tylko przymiarka narazie to by było na tyle pozdrawiam Edytowane 16 Maja 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szakal85 Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Ładny sprzęt sobie wybrałeś. Lecę po zapas popcornu i siadam na widowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
irizar Napisano 16 Maja 2011 Share Napisano 16 Maja 2011 Witam, Mam nadzieje , że poprawisz wszystko tak jak ma mpIII w kabinie. No chyba, że tylko zmienasz blendę. Życzę powodzenia i wytrwałości w projekcie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 17 Maja 2011 Share Napisano 17 Maja 2011 Witam . Ten Actros na żywo wygląda na prawdę nieźle, biorąc pod uwagę, że Dawid zrobił go z mojego byłego zezłomowanego Actrosa Black Edition . Na naszym warsztacie nie zadowalamy się modelami sklejonymi z pudła, co nie ? . Pozdro Dawido Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
u4an Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Cześć! Robisz odchylaną kabinę do silnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David1717 Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Cześć!Robisz odchylaną kabinę do silnika? tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David1717 Napisano 23 Maja 2011 Autor Share Napisano 23 Maja 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Witam,nie to nie jest odlew zywiczny ,cały przód wykonałem sam .pzdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Nie chciałbym się czepiać, ale dolny spojler masz do poprawy kolego. Popatrz na zdjęcie MPIII, które dałeś, a popatrz, jak to u Ciebie wygląda. Przede wszystkim środkowa część spojlera jest szersza, a boczne węższe. Skos bocznych elementów jest za gruby w stosunku do reszty. I te nacięcia na środkowym elemencie spojlera. To mają być linie podziału, czy to idzie do usunięcia? Popatrz na linię łączeń na spojlerze na zdjęciu producenta. Wygląda to zupełnie inaczej. Niemniej życzę wytrwałości i będę podpatrywał, co tam dalej wyczarujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bilonzo Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 maggot97 z tego co wiem, to zderzak się już robi (bo pewnie o to Ci chodzi ) . Dawidowi nie umknie raczej żaden szczegół - ma mnóstwo zdjęć i wie co powinno być, a czego nie . Pokazuj osłonę przeciwsłoneczną . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeka6 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 Przymiarka wyglada swietnie, szkoda tylko, ze nie zamiesciles wiecej zdjec np. z boku, zdjecia ramy i skad masz konwersje? Czy to jest odlew zywiczny z A.N. Truck models czy moze sam ja wykonales - przydalyby sie takie informacje dla reszty modelarzy. Witam,nie to nie jest odlew zywiczny ,cały przód wykonałem sam .pzdro Bardzo dobrze Ci to wyszlo . Czekam na dalsze fotki z prac nad modelem bo zapowiada sie ciekawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maggot97 Napisano 23 Maja 2011 Share Napisano 23 Maja 2011 maggot97 z tego co wiem, to zderzak się już robi (bo pewnie o to Ci chodzi ) . Dawidowi nie umknie raczej żaden szczegół - ma mnóstwo zdjęć i wie co powinno być, a czego nie . Pokazuj osłonę przeciwsłoneczną . Pozdrawiam Spoko, odnosiłem się do zamieszczonego foto. Ale jak się robi, to czekam z niecierpliwością na efekt prac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
David1717 Napisano 27 Maja 2011 Autor Share Napisano 27 Maja 2011 osłona przeciwsłoneczna nie jest jeszcze skończona,to tylko przymiarka aby zobaczyć jak to będzie wyglądało.Muszę ją jeszcze poszerzyć i wyrównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamil4721 Napisano 29 Czerwca 2011 Share Napisano 29 Czerwca 2011 Witam. Niewiem czy zauwazyłeś że minejszy znaczek mb jest w zagłębieniu o kształcie V , lampy tez są inne, żarówki od świateł są w zagłebieniach o okrągłym kształcie, klosz tesz jest inny , szkło od klosza jest gładkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdrianFH Napisano 30 Czerwca 2011 Share Napisano 30 Czerwca 2011 Jak na samoróbkę wygląda nieźle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi