SG Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam Jako że swego czasu byłem zmuszony zalogować się na tym forum w pewnej sprawie, to też od tej pory zaglądam tu czasami a że jest to ostatnio jedyne forum które chodzi jak trzeba to stwierdziłem że trzeba pokazać też coś swojego. Przedstawiam więc mojego ostatniego japońskiego ptaszka, jest to ki-43 I Oscar. Model to Hasegawa w skali 1:48, kabina to żywica FM [oryginalnie dla II przerobiona na I] silnik to żywica VECTORA , blaszka Parta i dodatkowa blaszka własnej produkcji, oraz trochę własnych wytworów. Malowanie z szablonów MONTEXU, a metalizer to Alclad. pozdrawiam Szymon Grzywocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 25 Kwietnia 2007 Share Napisano 25 Kwietnia 2007 Dzięki, że inne fora nie zawsze dobrze chodzą. Piękny model z otoczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmm5 Napisano 26 Kwietnia 2007 Share Napisano 26 Kwietnia 2007 Piękny model ,mistrzowskie wykonanie -to ten model chyba zdobył pierwsze miejsce w swojej klasie na zawodach w Mosonmagyarovar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Majek Napisano 26 Kwietnia 2007 Share Napisano 26 Kwietnia 2007 Piekny model. Jak patrze na calosc, w sensie model z podstawka, to mi przychodza na mysl kadry z filmu "Imperium slonca"... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Świderski Napisano 26 Kwietnia 2007 Share Napisano 26 Kwietnia 2007 Jak dla mnie rewelacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 27 Kwietnia 2007 Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Fantastycznie wykonany, dopracowany i wyeksponowany model. Mam nadzieję, że będę miał kiedyś okazję zobaczyć go na żywo. W kwestiach merytorycznych się nie wypowiadam, ale warsztat i efekt końcowy na najwyższym poziomie. Gratuluję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SG Napisano 27 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 27 Kwietnia 2007 Dzięki za słowa uznania, cieszę się że się podoba,a w założeniu miał to być szybki modelik z pudła, bo to mały ptaszek i większe waloryzowanie i tak nie daje zbytnich efektów wystawowych. No ale jak zdobyłem dobre materiały i jeszcze VECTOR zaczął robić piękne silniczki gwiazdowe no to grzechem byłby nie rozgrzebać go trochę, tym bardziej że od kilku ładnych lat robię tylko rozgrzebane ptaszki. A co do Imperium Słońca to 59 sentai- bo w takim właśnie jest malowaniu, operował w Chinach, była to pierwsza jednostka która dostała ki-43. A co do tego gdzie go będzie można zobaczyć to mam nadzieję pojawić się w Będzinie no i na pewno w Żywcu. pozdrawiam Szymon Grzywocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SAGITARIUS Napisano 28 Kwietnia 2007 Share Napisano 28 Kwietnia 2007 Witaj Szymon ... Kolejny fantastyczny model GRATULUJĘ ... Już od bardzo dawna obserwuję Twoje prace, praktycznie od momentu kiedy istniało PWM ... jeszcze bez forum. Często zaglądałem do galerii aby podziwiać Twoje prace. Twój wspaniały i nieśmiertelny P-40 N, P-51D czy , B-25 i Avenger ... nie chcę lukrować, ale chylę czoło przed Twoją twórczością ... Pozdrawiam S. - Krystian. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SG Napisano 28 Kwietnia 2007 Autor Share Napisano 28 Kwietnia 2007 No trochę posłodziłeś, aż taki bat to ze mnie nie jest, te modele które wymieniłeś może są fajne ale do nieśmiertelnych to dużo im brakuje, a P-40 trochę się już zdewaluował , teraz jak pojawił się model Hasegawy i żywice CMK to można zrobić dopiero piękny model, tak właśnie myślałem żeby zrobić jeszcze raz „40” tym razem w wersji E. Oglądałem właśnie dwa tygodnie temu w Moson piękny model „40” Zdenka Sebesty, a oto jego fotka: No ale na razie muszę skończyć P-39 którego mam rozgrzebanego od kilku lat, będzie to mała odskocznia od japońców, których dłubię od paru sezonów. A dla tych co chcieliby obejrzeć relację z budowy Oscara to zapraszam na tą stronę: [/img]http://free4web.pl/3/2,85710,228301,5517475,,Thread.html;jsessionid=1B754552F89714A8DB2C1796A04AB884 pozdrawiam Szymon Grzywocz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wojtek Tul Napisano 4 Maja 2007 Share Napisano 4 Maja 2007 Nie za bardzo się znam na samolotach i Flocie Wojennej, ale jak zobaczyłem te fotki to powaliły mnie na kolana ukłony dla ciebie. Tak doprowadzony model do końca i taka dokładność w modelu super to wygląda 1 klasa super poprostu odjeło mi mowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi