M.Durant Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Chciałbym zaprezentować swoje wypociny z czasu kiedy jeszcze nie miałem pojęcia o wynalazkach do kalek, i ogólnie nie wiele wiedziałem jak i z czym to się je... Malowanie pudełkowe Jeśli zdjęcia nieczytelne. To bardzo przepraszam dysponuję cienkim sprzętem . Mimo to, proszę o komentarze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erkamo Napisano 21 Maja 2011 Share Napisano 21 Maja 2011 Wygląda dobrze, ale zdjęcia nie pozwalają aby powiedzieć coś bardziej konkretnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 21 Maja 2011 Autor Share Napisano 21 Maja 2011 Wygląda dobrze, ale zdjęcia nie pozwalają aby powiedzieć coś bardziej konkretnego.Coś pokombinuję z tymi zdjęciami..może się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Coś pokombinuję z tymi zdjęciami..może się uda Pokombuj bo coś mi się wydaje, że warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Raczej ciężko coś wyciągnąć z kompakcika..chyba się poddam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Banny Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 To nie problem z aparatem, tylko z fotografem. Zawsze należy robić zdjęcia "ze światłem" a nie pod (np w kierunku okna). I należy unikać kontrastów tonalnych cień/oświetlenie słoneczne. W zasadzie należy unikać także zdjęć przy bezpośrednim oświetleniu słonecznym bo tak jest cień od modelu... Poza tym modelik wygląda OK, choć naprawdę niewiele widać. Podwozie chyba wklejone pod złym kątem. Śmigło i kołpak zazwyczaj było ciemnobrązowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
łsobota Napisano 22 Maja 2011 Share Napisano 22 Maja 2011 Śmigło i kołpak zazwyczaj było ciemnobrązowe. Z tym to różnie bywało. W tym przypadku jeżeli mnie pamięć nie myli aluminium jest w porządku. Kolega wybrał ciekawe malowanie (maszyna z Tainan Kokutai), z zawartą na kadłubie inskrypcją opisującą dwa zwycięstwa Tanimizu nad B-24 (z 31 sierpnia i 3 września 1944). Jeżeli chodzi o zdjęcia, to uwierz mi, że najzwyklejszym kompaktem można osiągnąć całkiem zadowalające wyniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.Durant Napisano 22 Maja 2011 Autor Share Napisano 22 Maja 2011 Dzięki Panowie za komentarze ...Zdjęcia następnych prac będą lepsze. Popracuję nad tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi