M.Durant Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Chciałbym zaprezentować swoje wypociny z czasu kiedy jeszcze nie miałem pojęcia o wynalazkach do kalek, i ogólnie nie wiele wiedziałem jak i z czym to się je... Malowanie pudełkowe Jeśli zdjęcia nieczytelne. To bardzo przepraszam dysponuję cienkim sprzętem . Mimo to, proszę o komentarze... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
erkamo Posted May 21, 2011 Share Posted May 21, 2011 Wygląda dobrze, ale zdjęcia nie pozwalają aby powiedzieć coś bardziej konkretnego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Durant Posted May 21, 2011 Author Share Posted May 21, 2011 Wygląda dobrze, ale zdjęcia nie pozwalają aby powiedzieć coś bardziej konkretnego.Coś pokombinuję z tymi zdjęciami..może się uda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kornik_69 Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Coś pokombinuję z tymi zdjęciami..może się uda Pokombuj bo coś mi się wydaje, że warto Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Durant Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Raczej ciężko coś wyciągnąć z kompakcika..chyba się poddam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Banny Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 To nie problem z aparatem, tylko z fotografem. Zawsze należy robić zdjęcia "ze światłem" a nie pod (np w kierunku okna). I należy unikać kontrastów tonalnych cień/oświetlenie słoneczne. W zasadzie należy unikać także zdjęć przy bezpośrednim oświetleniu słonecznym bo tak jest cień od modelu... Poza tym modelik wygląda OK, choć naprawdę niewiele widać. Podwozie chyba wklejone pod złym kątem. Śmigło i kołpak zazwyczaj było ciemnobrązowe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
łsobota Posted May 22, 2011 Share Posted May 22, 2011 Śmigło i kołpak zazwyczaj było ciemnobrązowe. Z tym to różnie bywało. W tym przypadku jeżeli mnie pamięć nie myli aluminium jest w porządku. Kolega wybrał ciekawe malowanie (maszyna z Tainan Kokutai), z zawartą na kadłubie inskrypcją opisującą dwa zwycięstwa Tanimizu nad B-24 (z 31 sierpnia i 3 września 1944). Jeżeli chodzi o zdjęcia, to uwierz mi, że najzwyklejszym kompaktem można osiągnąć całkiem zadowalające wyniki. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
M.Durant Posted May 22, 2011 Author Share Posted May 22, 2011 Dzięki Panowie za komentarze ...Zdjęcia następnych prac będą lepsze. Popracuję nad tym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts