Adrian800 Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Witam przedstawiam wam jeszcze nie skończony projekt. W zamyśle ma być to scenka przedstawiająca znudzonych oraz lekko nietrzeźwych niemieckich żołnierzy pilnujących mostu, na których natknął się patrol amerykańskich wojaków. Co do samej dioramki oraz figurek Niemców jest jeszcze sporo do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
xDamian Napisano 4 Czerwca 2011 Share Napisano 4 Czerwca 2011 Jak robiłeś wodę? Całość jest fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Ogólnie to muszę nowe zdjęcia zrobić bo na tych nic nie widać. Wodę zrobiłem w ten sposób, że na wylaną wcześniej powierzchnię ze still water vallejo, zabarwioną farbką khaki, wylałem dwie cienkie warstwy lakieru do drewna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 dałbym jeszcze temu wędkarzowi jakiś sznurek do tego kija co by na wędkę bardziej wyglądało;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Zamysł był taki że dziadek grozi laską Niemcowi, który oddaj z mostu potrzebę fizjologiczną na jego krzewy. A reszta Niemców szyderczo się z tego cieszy, nie zdając sobie sprawy z tego co ich zaraz czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karambolis8 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Jak ten dziadek grozi Niemcowi, to niech patrzy w jego kierunku, bo ja też myślałem, że ryby łowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
okaz1981 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 jakbys postawił tego dziadka bliżej podpory mostu to by wyglądało jakby chciał wychodzącym amerykanom w łeb zdzielić tym wczesnym bejsbolem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cloner16 Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Myślę ,że w takiej sytuacji dziadek myślał by raczej jak się stamtąd ewakuować a nie jeszcze denerwował by Niemca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
General Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Fajna diorama. Po paru kosmetycznych zabiegach będzie jeszcze lepsza. :-) Woda świetnie wykonana, widać że to rzeczka i jest nurt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szary Napisano 5 Czerwca 2011 Share Napisano 5 Czerwca 2011 Z czego zrobiłeś most? Pomysł z wędką nie jest zły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 5 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 5 Czerwca 2011 Faktycznie dziadka przekręcę bardziej w stronę Niemca. Co do mostu był robiony z tektury a dokładniej z takich kawałków co wkłada poczta do zwrotnych listów. każda cegła była wycinana osobno i naklejana na karton. Kamienie wokół mostu to gips. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 6 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 6 Czerwca 2011 Wstawiam trochę nowych zdjęć. Niemiaszkom muszę jeszcze dorobić broń oraz pocieniować skórę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciejooo Napisano 15 Czerwca 2011 Share Napisano 15 Czerwca 2011 woda mi sie nie podobuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 Po 10 latach wygląda to tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 5 Września 2020 Autor Share Napisano 5 Września 2020 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enten Napisano 5 Września 2020 Share Napisano 5 Września 2020 Szanuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M.A.V. Napisano 13 Września 2020 Share Napisano 13 Września 2020 świetnie wyszło - bardzo mi się podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adrian800 Napisano 13 Września 2020 Autor Share Napisano 13 Września 2020 Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kryptomarek Napisano 30 Września 2020 Share Napisano 30 Września 2020 Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi