Twitch Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Witam Oglądając wszystkie zdjęcia z prac nad Twoim Jagdpanzer'em moja szczęka zaczynała być coraz bliżej ziemi... naprawdę jestem pełen podziwu za prace przy modelu z taką ilością części/detali Będę śledził na bieżąco postępy... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konrad C Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 Świetnie to wygląda - aż by się chciało postawić takiego bawoła koło 1/35. Ciekawe jakie koszty takiego sprzętu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bigtank Napisano 14 Sierpnia 2011 Share Napisano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Coś wolno toto idzie... Zacząłbyś malować, świnić czy cuś w końcu . Ja u siebie zrobiłem mocowanie zawiasków od spodu tak jak na fotach. Byle jak bo nie widać, ale za to solidnie, żeby nie było problemów po przyklejeniu nadbudówki na stałe. Sprężynki od zapalniczek, zeby się ramiona zawiasów nie rozłaziły .. Pozdrawiam - Andrzej Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Coś wolno toto idzie... Zacząłbyś malować, świnić czy cuś w końcu . Na malowanie, świntuszenie i inne "cusie" przyjdzie czas Po za tym wakacje, wypoczynek na łonie przyrody i takie tam Na razie chce zamontować na sucho klapy w nadbudówce. Teraz już wiem jak zrobić mocowania zawiasów we wnętrzu nadbudówki Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Zamontowałem pierwszy właz, po pewnych problemach udało się go w końcu zamontować. Całość ładnie się otwiera i zamyka. I oba otwarte włazy Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam. No i w końcu drugi właz już ruchomy. Oba włazy się otwierają i zamykają. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 No i jest git. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Powoli Jaga trafiła na lakiernie. Jedna fotka z lakierni Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 6 Września 2011 Autor Share Napisano 6 Września 2011 Witam. Dwie fotki z lakierni. Pozdrawiam Jacek. PS. Wrzuciłem na bloga trochę tzw "dokumentacji modelarskiej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 8 Września 2011 Share Napisano 8 Września 2011 Dalej podpatruję. Jakiej techniki użyłeś do malowania bandarzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Września 2011 Autor Share Napisano 9 Września 2011 Witam Jakiej techniki użyłeś do malowania bandarzy? Ręcznej, pędzelek, farbka czarna Tamiyi. I malowałem sobie. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ShaDow FoX Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 Przy takiej skali to raczej techniki nie potrzeba Ładnie z tą minią wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2011 Share Napisano 9 Września 2011 To zależy od stabilnej ręki. Ja używam cyrkla z ostrzem do wycięcia otworów w kawałku cienkiego plastiku i najpierw maluję na czarno, a potem na kolor właściwy. Czasem też maluję bandarze rzadką farbą, ale zdarza mi się wyjechać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 11 Września 2011 Autor Share Napisano 11 Września 2011 Witam. Drobny "łupdejt" Pojawił się zimmerit na zaślepce otworu na MG I to by było na razie na tyle. Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 1 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 1 Stycznia 2012 Witam. Na razie Jagdpanzer IV L/48 czeka na resztę części. A za powiada się na to, że Jaguś dostanie braciszka W postaci next Jagdpaznera L/70 z Panzer Master Production Niestety z L/70 tak łatwo nie pójdzie, bo model ma sporo błędów. A i odlew nadbudówki jest krzywy i zwichrowany, że nie wiem czy uda mi się go wyprowadzić. I jest wielce prawdopodobne że będę musiał robić całą nadbudówkę od nowa. Czas pokaże co z tego wyjdzie Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Trochę minęło od ostatniego posta. Przy twoich zdolnościach to nie będzie aż takie trudne. Będziesz zakładał osobny wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 2 Stycznia 2012 Autor Share Napisano 2 Stycznia 2012 Będziesz zakładał osobny wątek? A szczerze powiedziawszy to nie wiem. Może podepnę go pod relację z L/48, zobaczymy. Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 Czemu nie. Relacja z budowy bliźniaków. Tylko zmień temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
migacz28 Napisano 2 Stycznia 2012 Share Napisano 2 Stycznia 2012 zajefany kotek model powala skalą , sam mam dwa takie koty Panują w domu pieski nie maja nic do powiedzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Witam. Jadzia dostała kuperek Ochrona zawsze czujna Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Września 2012 Share Napisano 9 Września 2012 Oj Jacek, Jacek. Każesz dłuuugo czekać na aktualizację. Dałoby radę trochę szybciej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 9 Września 2012 Autor Share Napisano 9 Września 2012 Oj Jacek, Jacek. Każesz dłuuugo czekać na aktualizację. Dałoby radę trochę szybciej? Niestety nie da rady, nie mam wpływu na szybkość produkcji części. Ja dostaje gotowe odlewy i nie mam wpływu na szybkość wykonywania poszczególnych wzorców i odlewów. Po za tym, w chwili obecnej walczę z King Tigerem w 1/16 i z KTO Rosomak w 1/35, w tej chwili oba te projekty mają najwyższy priorytet. Pozostaje cierpliwie czekać Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bigmodel Napisano 16 Września 2012 Autor Share Napisano 16 Września 2012 Witam. Jadzia dostała na kuperek trochę zimmeritu Cdn... Pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 No to czekałem, czekałem i się małego update doczekałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GrzesiekW Napisano 16 Września 2012 Share Napisano 16 Września 2012 Szkoda,że tak mało ale wygląda super . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi