ams Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Dzień dobry, model to Hobby Boss dla mało zdolnych (zapożyczone określenie - spodobało mi się), kupiony przede wszystkim dla mojego syna Matiego (l.10). On też w większości go sklejał. O modelu... no cóż... Hobby Boss Easy jaki jest każdy widzi. Spasowanie owiewki bardzo kłopotliwe, dokładność merytoryczna - dla Matiego mało istotna... jeszcze. Malowany: Metalizer Testors, kolorki - Pactra, Sidolux Zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Cytuj
Moses Napisano 16 Czerwca 2011 Napisano 16 Czerwca 2011 Ile roboty Twojej a ile syna? Prezentuje się ładnie Cytuj
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2011 Napisano 17 Czerwca 2011 Witam Jak na dziesięciolatka jest całkiem nieźle choć widać pewne nierówności wykonania modelu. Z jednej strony dość schludne sklejenie i malowanie (plus za dość gładką powierzchnię metalizera), z drugiej natomiast średnio dobrze ułożone kalkomanie na ogonie i gwiazdy na kadłubie, które nie wchodzą w linie podziału przez co wash nie tworzy jednolitej trójwymiarowości powierzchni. Poprawną antenę można było w prosty sposób wykonać od podstaw lub przynajmniej lekko odchudzić tę istniejącą. Przydałoby się również pomalować lufy km-ów. Szkoda, że nie wrzuciliście chociaż jednej fotki spodu. Przy kolejnym modelu musicie pamiętać o przetrasowaniu zatkanych w trakcie prac linii podziału i oczyszczeniu ich z pyłu. Powinniście się również zaopatrzyć w porządne płyny do kalkomanii. Zdaję sobie sprawę, że to modelarskie początki młodego adepta dlatego też nie będę oceniał merytorycznej wartości tego zestawu. Proponuję jednak aby z tych Hobby Bossów przenieść się chociażby na modele Revell w 1/72. Też nie są idealne, ale chyba jednak lepsze od tejże serii HB. Powodzenia w kolejnych projektach! Trzymam kciuki! Pozdrawiam Kornik Cytuj
ams Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Napisano 17 Czerwca 2011 Ile roboty Twojej a ile syna? Mati: sklejanie, szlifowanie szpachlowanych miejsc, kalkomanie (trochę pomagałem - szczególnie ogon), lakierowanie sidoluxem (aero), wash (ja poprawiałem) Ja: dopasowanie skrzydeł do kadłuba (trudne było :c), szpachlowanie, malowanie kolorem. pomoc z kalkomaniami i washem Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi