ams Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Dzień dobry, model to Hobby Boss dla mało zdolnych (zapożyczone określenie - spodobało mi się), kupiony przede wszystkim dla mojego syna Matiego (l.10). On też w większości go sklejał. O modelu... no cóż... Hobby Boss Easy jaki jest każdy widzi. Spasowanie owiewki bardzo kłopotliwe, dokładność merytoryczna - dla Matiego mało istotna... jeszcze. Malowany: Metalizer Testors, kolorki - Pactra, Sidolux Zapraszam do oglądania. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 16 Czerwca 2011 Share Napisano 16 Czerwca 2011 Ile roboty Twojej a ile syna? Prezentuje się ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kornik_69 Napisano 17 Czerwca 2011 Share Napisano 17 Czerwca 2011 Witam Jak na dziesięciolatka jest całkiem nieźle choć widać pewne nierówności wykonania modelu. Z jednej strony dość schludne sklejenie i malowanie (plus za dość gładką powierzchnię metalizera), z drugiej natomiast średnio dobrze ułożone kalkomanie na ogonie i gwiazdy na kadłubie, które nie wchodzą w linie podziału przez co wash nie tworzy jednolitej trójwymiarowości powierzchni. Poprawną antenę można było w prosty sposób wykonać od podstaw lub przynajmniej lekko odchudzić tę istniejącą. Przydałoby się również pomalować lufy km-ów. Szkoda, że nie wrzuciliście chociaż jednej fotki spodu. Przy kolejnym modelu musicie pamiętać o przetrasowaniu zatkanych w trakcie prac linii podziału i oczyszczeniu ich z pyłu. Powinniście się również zaopatrzyć w porządne płyny do kalkomanii. Zdaję sobie sprawę, że to modelarskie początki młodego adepta dlatego też nie będę oceniał merytorycznej wartości tego zestawu. Proponuję jednak aby z tych Hobby Bossów przenieść się chociażby na modele Revell w 1/72. Też nie są idealne, ale chyba jednak lepsze od tejże serii HB. Powodzenia w kolejnych projektach! Trzymam kciuki! Pozdrawiam Kornik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ams Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Share Napisano 17 Czerwca 2011 Ile roboty Twojej a ile syna? Mati: sklejanie, szlifowanie szpachlowanych miejsc, kalkomanie (trochę pomagałem - szczególnie ogon), lakierowanie sidoluxem (aero), wash (ja poprawiałem) Ja: dopasowanie skrzydeł do kadłuba (trudne było :c), szpachlowanie, malowanie kolorem. pomoc z kalkomaniami i washem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi