Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Heh, Hasegawa to świetny model, przynajmniej póki się nie pozna jego ceny...

W rozsądnej cenie, dla średnio zaawansowanego modelarza (zestaw ma trochę lat i wymaga dopieszczenia) ja sugeruje Italeri, który ma także polskie kalki (GR-R).

Napisano

Jest też od Edka, masz w nim parę blaszek i cockpit, ma wgłębne linie.

Sugerował bym dokupić jednak kalki.

Obejrzyj na stronie Eduarda...

www.eduard.cz

Napisano

Cześć. Jeżeli chodzi o liberatora to masz do wyboru takie firmy jak Airfix koło 80 zł. Italeri też w granicach między 70 zł a 80 zł. Eduard koło koło 140 zł no i hasegawa ehhhhh ponad 250 zł. Ja polecił bym osobiście Eduarda http://www.eduard.cz/products/card.php?id_product=7232&name=&catalogue_nb=&type=4&pgroup=8&scale=&product_month=&product_year=&page_start=0 fajny wariant malowania no i dodają sporo blachy do niego.

Napisano

Istotny też jest poziom umiejętności jakimi dysponujesz,oraz pojemność portfela(Hasegawa),bo o ile z modelami bez blach większość powinna dać sobie radę(no może stary Airfix będzie wyzwaniem ze względu na ilość pracy pilnikami skalpelami,itd...).To do Eduarda wyposażonego w blaszki trzeba posiadać już jakieś doświadczenie w tej dziedzinie.Z ciekawostek dodam że model Italeri posiada kalki do polskiego liberatora z 301 dywizjonu(GR o R),oraz że zarówno Eduard,jaki i Italeri,to przepakowane modele Academy.Nie wiem jakiego tworzywa użył do swoich modeli Eduard,ale plastik italeri jest zbyt miękki,i posiada sporo jamek skurczowych.

Napisano

Dzięki za porady.Mam jeszcze ptanko ,czy model Hasegawy ma w zestawie blaszki fototrawione, i ewentualnie co warto by poza tym dokupić. Chciałbym też zapytać o model w skali 1/48 ,czy jest tylko większy,czy jego dokładność i szczegółowość jest też większa.