GOMEZ Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Cześć! Mój pierwszy model w skali 1:48.Prosto z pudełka, bez dodatków i w malowaniu polecanym przez producenta. Jest kilka błędów w malowaniu, przyznaję się, ale może coś jeszcze poprawię! Proszę o wskazówki i rady . P.S. Jakość zdjęć nie jest powalająca, ale też chyba nie najgorsza ... Quote
tombie01 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 bardzo ładnie zrobiony, bez elementów eksploatacji, chyba też wrócę do tej formy ostatnio zepsułem sobie Łosia pierwszą próbą w mojej karierze zrobienia wateringu zmug spalin i oleju Quote
Timi Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Ładny czysto sklejony. Nie wiem jakie masz doświadczenie przed tym modelem, ale wygląda porządnie. Z moich uwag ciemniejszy metalizer na rury wydechowe oraz niepotrzebnie szpachlowałeś kadłub wzdłuż, gdyż tam szło łączenie. Co do brudzenia itp, nie należy się tego bać tylko próbować i jeszcze raz trenować. Byle z umiarem i przedtem poczytać tudzież popytać. Quote
jarek38 Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Ogólnie ładny i starannie wykonany, ale mógłbyś jeszcze spróbować zapuścić czarnym golenie, koła i oddzielić powierzchnie sterowe i lotki. Może jeszcze smugi za wydechami, ale to już niekoniecznie, skoro ma być czysty. Nie zapomnij o kółku ogonowym, dzięki łoszowi mogą zniknąć nierówności w malowaniu opony. Quote
jmx62 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 No i chyba stateczniki poziome trochę "oklapły", ale wynika to z błędu autor, czyli Tamiyi, która zaprojektowała za krótkie zastrzały do nich. Ale wynika to z formuły prosto z pudła. Reszta fajnie. Quote
maverick0909 Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 według mnie jedyną jego wada jest to ze za bardzo sterylny. Poza tym ok Quote
AFI Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Naprawde dobrze i czysto wyglada, co do statecznikow zgodze sie z jmx-em, ciut za mocno w dol. Googlnij sobie zawsze jakies zdjecia, bedziesz mial do czego porownac. Quote
GOMEZ Posted July 1, 2011 Author Posted July 1, 2011 Dzięki za pozytywne opinie,tak potrzebne niedoświadczonemu żółtodziobowi w stawianiu pierwszych kroków w lotnictwie. Model malowany farbami Paktra i aerografem.Teraz spróbuję sił w brudzeniu i nakładaniu śladów eksploatacji. Wyniki pokażę Quote
Recommended Posts