plastikk Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Tjaa... Filtr wykombinowałem szarobury,na akrylu z maksimum wody. Potem dalsze pacykowanie - mieszanki roznych ziemistych,piaskowych,stary sztywny pędzel i tapping,przecierki ect. Kolory zmyla lampa - są bardziej ziemiste niż zielonkawe. A tak wychodzi po hokus-pokus postarzaniu Intensywność kolorów chyba do przyjęcia. PS - ktoś kiedyś mieszał pigmenty z akrylami?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 21 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Zaczynam dłubać podstawkę - a co,a jak. Stara podstawka od Matchboxa plus tłoczony w kartonie bruk dla ''kolejkowców'' Mniej więcej ma to tak wyglądać: gdzieś w Niemczech koniec 1918... Figsy to gumisie od Revella - [formy tak doorane że...] I podejście do pierwszej figurki: Sam się zdziwiłem że, jeszcze potrafię wymalować figuranta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 No nie, co to za "kocie łebki", chyba żeś trochę przesadził. Jak się uprzesz, to możesz zrobić sam, sitko i przesiewaj jakiś żwirek i na wikol, roboty od cholery, ale jaki efekt jak ułożysz. Popraw to. Czy te figurynki trzymają skalę?? Coś jakby za duże, ten Emhar to chyba 76 a nie 72. PS. jak poczekasz, to w ofercie sklepu będzie fragment chodnika i ulicy brukowanej (z żywicy oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 21 Sierpnia 2011 Share Napisano 21 Sierpnia 2011 Fajny bruk z vacu robi TM.Diorama. Cena coś koło dychy w jadarze. Dwa z moich tanków stoją właśnie na takiej ulicy Figurki chyba nieco spore, ja mam zestaw prusaków od emhara i też same draby po 220cm :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 22 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 22 Sierpnia 2011 Figsy mają wielkość dobrą coś okolo 23 mm/1.66 m. - z resztą ludzie są różnego wzrostu... Emharowskie mają też 23 mm.Same Marki nie byly takie wielgachne jak by się to moglo wydawać. Może i kocie łby...na razie zostają . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Figuranci wypacykowani - jeszcze tylko jakiś łosz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Wyglądają całkiem do rzeczy, chyba się rozejrzę za tym zestawem Karabin dorabiałeś? Wygląda na niespotykanie prosty (w sensie, że równy) i ostro odlany jak na gumisia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Karabin zestawowy tj.razem ze strzelcem...ale uwaga - niektóre figsy mają mega nadlewki.Tak ze 2/3 zestawu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Jak robisz figurki, to popraw hełmy ("rogi"). źródło: http://www.grantsmilitaria.com Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Jak robisz figurki, to popraw hełmy Ale w jakim sensie? Cycorki (jak mawia mój młody na tego typu wypustki) są. Kształt? To raczej na gumisiu nie do poprawienia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Lekko nawiercić i wkleić cieniutki drucik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 27 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Bez przesady z tymi przeróbkami ''rogów''...pierwsze figsy od ponad 10 lat w dodatku gumisie, a mam walczyć jak z żywicą tudzież hard plastikiem. Kurcze pół wieczora się zastanawiałem co to za sakwa na boczku ''strzelca'', a to pokrowiec na saperkę - znaczy sie nada trzonek dorobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R_Mazzi Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Albo ja mam zwidy albo nie wiem o co chodzi, przecież ci piechociarze mają "wypustki" na hełmach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 27 Sierpnia 2011 Share Napisano 27 Sierpnia 2011 Hmm, ja bym zmienił, to to co jest na hełmie, to ... spróbować zawsze można. BTW. czy Niemcy nie mieli czarnych butów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 28 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 28 Sierpnia 2011 A w Wojsku Polskim to jakie były?Hę?Różne kolorki,różne...ja miałem brązowe opinacze[z noskami wpadajacymi już w czerń],potem czarne ''desantówki''. U Niemca było podobnie.Owszem - oficer powinien mieć zapewne czarne oficerki. Wzorowałem się na schemie od Revella...ale sięgnę do Ospreya.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 28 Sierpnia 2011 Share Napisano 28 Sierpnia 2011 Ja wzorował bym się na mundurach jakie są w muzeach, popatrz również na ciuchy jakie są szyte na ich podstawie. W muzeach wojska we Francji i Belgii manekiny w niemieckich mundurach mają obuwie w czarnym kolorze (trzewiki, wysokie i oficerki), ale to twój cyrk i twoje małpy. Co do wzorowania się na schematach malowania jakie dają producenci na pudełkach, to często są to bzdury. Podają np. szary, brązowy i czarny ... idiotyzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Z cyklu - dokańczamy: Podstaweczka wymalowana,zapigmentowana itp.Wymodziłem również stylową lampę uliczną w typie industrialnym[pudło ze złomem] Ustawienie: Pijane czy co? I prawie finisz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 29 Października 2011 Share Napisano 29 Października 2011 Super podstawka. Z czego ją zrobiłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 29 Października 2011 Autor Share Napisano 29 Października 2011 Podstawka to spadek po Pumie Matchboxa w 1/76 plus tekturowa imitacja ''kocich łbów'' dla ''kolejkowców''. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi