RH Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Tym razem nie jest to model prze ze mnie sklecony a jedynie zaprezentowany na forum. Oczywiście za zgodą jego twórcy Jacka Sznajdera vel"dziadek" Którego namówiłem aby ten modelik zaprezentował a to za sprawą tego że jak mi jest wiadomo modelik ten występuje tylko w jednym egzemplarzu.Żadna firma go nie produkuje . Kadłub silniki itp elementy robione od podstaw ,jedynie skrzydła i stateczniki wykorzystane z seryjnego modelu Vcikers Vimy. A wracając do prezentowanego modelu : Przedstawia on maszynę Vickers Vernom III (Ambulance) z 45 SQADRONU działającego na Środkowym Wschodzie (EGIPT) 1920r. Myślę że jest to bardzo ciekawy model z tak zwanego "złotego wieku" ,szkoda tylko że żadna firma nie pokusiła sie aby go wykonać .Dopiero było by fajnie jak by go wypuszczono w 48! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nugget Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Cudowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plastikk Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Latająca parówka normalnie...I te odkryte silniki - miodek panie,miodek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Świetny temat, świetny model!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 6 Lipca 2011 Share Napisano 6 Lipca 2011 Faktycznie latająca parówka Śliczny model z najpiękniejszego okresu lotnictwa. Gratulacje dla Pana Jacka Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Constructor Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 RH - można gdzieś zobaczyć wszystkie Twoje modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crustian Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Świetny ambulansik Jacek Sznajder vel"dziadek" sklecił. RH przekaż ukłony moje za Vickersa koledze Dziadkowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 RH - można gdzieś zobaczyć wszystkie Twoje modele? Jedynie na forum w dziale galerii. Wystawy raczej mnie nie rajcują a po za tym jakoś nie mogę nigdy pojąć praw którymi te konkursy żyją .Owszem czasem nagrody dostają osoby które na to zasługują .Ale z reguły to jest to oceniane na zasadzie "koleś kolesiowi lub znajomy znajomemu ".Piszę to z własnej autopsji; Widziałem modele które naprawdę coś sobą przedstawiały, a nagrodę zgarną model raczej mizerny ,no..może przeciętny.Jako wolny strzelec ,kleje dla siebie i własnej satysfakcji .A w galerii wystawiam tylko w ramach przedstawienia co nowego skleciłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RH Napisano 11 Lipca 2011 Autor Share Napisano 11 Lipca 2011 Świetny ambulansik Jacek Sznajder vel"dziadek" sklecił. RH przekaż ukłony moje za Vickersa koledze Dziadkowi. Pozdrowienia chyba sam odczyta bo zagląda tutaj ,sprawdzając co nowego o jego modelach jest napisane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gulus Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 RH, może Constructor chce odwiedzić Ciebie osobiście? Chociaż, chyba cała Polska Was dzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi