Jump to content

Recommended Posts

Posted

Wreszcie skończyłem męczyć ten model. Czołg wyszedł zbyt ciemny. Fotograf ze mnie kiepski, w większości zdjęć poprawiłem balans bieli, ale i tak zdjęcia nie oddają prawidłowych kolorów.

Miłego oglądania, wszelkie komentarze mile widziane.

Panzer_1_40.jpg

Panzer_1_41.jpg

Panzer_1_42.jpg

Panzer_1_43.jpg

Panzer_1_45.jpg

Panzer_1_44.jpg

Panzer_1_46.jpg

Panzer_1_47.jpg

Panzer_1_49.jpg

Panzer_1_48.jpg

Panzer_1_50.jpg

Panzer_1_51.jpg

Posted

Model bardzo fajny

a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ?

elektrodrążarką czy odkurzaczem ?

Posted

Sposób na trawkę znalazłem na jakimś forum modelarskim. Nie pamiętam na jakim.

Podstawkę pokryłem paką zrobioną z wikolu rozcieńczonego wodą, zabarwionego pigmentem, ostatnim składnikiem był piasek dla szynszyli. Na taką świeżą papkę wysypałem trawę. Uderzając od spodu w podstawkę trawa zaczyna podskakiwać i wbija się w papkę. Nadmiar trawki zrzucam odwracając podstawkę do góry nogami i lekko w nią uderzam. Na koniec trzeba zebrać to co się poprzyklejało w miejscach gdzie trawka jest niepotrzebna.

Posted
Model bardzo fajny

Odkurzaczem? A jak to działa?

Posted

Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych). Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc.

Posted

Dziękuję za komentarze.

Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych).

Co do napięcia gąsienic to widziałem różne zdjęcia jedynek z napiętymi i luźnymi gąsienicami. Wybrałem wersję z napiętymi.

Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc.

Wash był ale zbyt delikatny późniejsze zabawy z pigmentami praktycznie go zatarły.

Posted

Odkurzaczem? A jak to działa?

Wysypujesz na wikol czekasz chwilkę a potem przelatujesz nad tym rurą od odkurzacza i trawka podobno wstaje ja tego jeszcze nie testowałem ale czytałem na jakimś forum