Kosynier Napisano 4 Lipca 2011 Napisano 4 Lipca 2011 Wreszcie skończyłem męczyć ten model. Czołg wyszedł zbyt ciemny. Fotograf ze mnie kiepski, w większości zdjęć poprawiłem balans bieli, ale i tak zdjęcia nie oddają prawidłowych kolorów. Miłego oglądania, wszelkie komentarze mile widziane. Cytuj
Model FAN Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Bardzo ładny model i brudzenie też fajne. Jednym słowem fajnie Ci wyszedł. Cytuj
kub Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Model bardzo fajny a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ? elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Cytuj
Kosynier Napisano 5 Lipca 2011 Autor Napisano 5 Lipca 2011 a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ?elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Sposób na trawkę znalazłem na jakimś forum modelarskim. Nie pamiętam na jakim. Podstawkę pokryłem paką zrobioną z wikolu rozcieńczonego wodą, zabarwionego pigmentem, ostatnim składnikiem był piasek dla szynszyli. Na taką świeżą papkę wysypałem trawę. Uderzając od spodu w podstawkę trawa zaczyna podskakiwać i wbija się w papkę. Nadmiar trawki zrzucam odwracając podstawkę do góry nogami i lekko w nią uderzam. Na koniec trzeba zebrać to co się poprzyklejało w miejscach gdzie trawka jest niepotrzebna. Cytuj
Rudi Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Model bardzo fajny a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ? elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Odkurzaczem? A jak to działa? Cytuj
Mierzu Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych). Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc. Cytuj
adam .B Napisano 5 Lipca 2011 Napisano 5 Lipca 2011 ładna jedynka, gratuluję, przybrudzona z umiarem, no ładnie ! pozdrawiam Adam. Cytuj
Kosynier Napisano 6 Lipca 2011 Autor Napisano 6 Lipca 2011 Dziękuję za komentarze. Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych). Co do napięcia gąsienic to widziałem różne zdjęcia jedynek z napiętymi i luźnymi gąsienicami. Wybrałem wersję z napiętymi. Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc. Wash był ale zbyt delikatny późniejsze zabawy z pigmentami praktycznie go zatarły. Cytuj
kub Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Odkurzaczem? A jak to działa? Wysypujesz na wikol czekasz chwilkę a potem przelatujesz nad tym rurą od odkurzacza i trawka podobno wstaje ja tego jeszcze nie testowałem ale czytałem na jakimś forum Cytuj
Myski79 Napisano 11 Lipca 2011 Napisano 11 Lipca 2011 Piękny "cel" dla naszych Boforsów Jeden z nielicznych "niemców" których bryłę lubię Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi