Kosynier Napisano 4 Lipca 2011 Share Napisano 4 Lipca 2011 Wreszcie skończyłem męczyć ten model. Czołg wyszedł zbyt ciemny. Fotograf ze mnie kiepski, w większości zdjęć poprawiłem balans bieli, ale i tak zdjęcia nie oddają prawidłowych kolorów. Miłego oglądania, wszelkie komentarze mile widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Model FAN Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Bardzo ładny model i brudzenie też fajne. Jednym słowem fajnie Ci wyszedł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Model bardzo fajny a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ? elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 5 Lipca 2011 Autor Share Napisano 5 Lipca 2011 a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ?elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Sposób na trawkę znalazłem na jakimś forum modelarskim. Nie pamiętam na jakim. Podstawkę pokryłem paką zrobioną z wikolu rozcieńczonego wodą, zabarwionego pigmentem, ostatnim składnikiem był piasek dla szynszyli. Na taką świeżą papkę wysypałem trawę. Uderzając od spodu w podstawkę trawa zaczyna podskakiwać i wbija się w papkę. Nadmiar trawki zrzucam odwracając podstawkę do góry nogami i lekko w nią uderzam. Na koniec trzeba zebrać to co się poprzyklejało w miejscach gdzie trawka jest niepotrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Bardzo fajnie to wszystko wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rudi Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Model bardzo fajny a jak ustawiasz trawkę elektrostatyczną ? elektrodrążarką czy odkurzaczem ? Odkurzaczem? A jak to działa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mierzu Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych). Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 5 Lipca 2011 Share Napisano 5 Lipca 2011 ładna jedynka, gratuluję, przybrudzona z umiarem, no ładnie ! pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kosynier Napisano 6 Lipca 2011 Autor Share Napisano 6 Lipca 2011 Dziękuję za komentarze. Gąski napięte niczym bycze jaja. To w tym zestawie nie było ogniwek? Jak dla mnie brak zwisów ( przynajmniej delikatnych). Co do napięcia gąsienic to widziałem różne zdjęcia jedynek z napiętymi i luźnymi gąsienicami. Wybrałem wersję z napiętymi. Brudzenie może być, nie mniej jednak preferowałbym więcej zabawy w np. mudulacje kolorów, wash etc. Wash był ale zbyt delikatny późniejsze zabawy z pigmentami praktycznie go zatarły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kub Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Odkurzaczem? A jak to działa? Wysypujesz na wikol czekasz chwilkę a potem przelatujesz nad tym rurą od odkurzacza i trawka podobno wstaje ja tego jeszcze nie testowałem ale czytałem na jakimś forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marioba Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Witam! Ładny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Myski79 Napisano 11 Lipca 2011 Share Napisano 11 Lipca 2011 Piękny "cel" dla naszych Boforsów Jeden z nielicznych "niemców" których bryłę lubię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumo Napisano 12 Lipca 2011 Share Napisano 12 Lipca 2011 Czysto zbudowany podoba mi się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi