Skocz do zawartości

M3A1 Half track Italeri 1/72

ShaDow FoX

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Z braku dostatecznej ilości czasu zdecydowałem się na na Fast Assembly Kit od Italeri, wybór padł na M3A1. Po otwarciu kartonika byłem mile zaskoczony, jakość odlewów naprawdę dobra. Jedyne do czego można się przyczepić to koła jezdne, z góry wyglądają jak gniot, ale w końcu to FAK. Trochę szlifowania i jest ok. Malowane pyndzlami. Oznaczenia malowane ręcznie, prawie jak Kinder niespodzianki

img0435pd.jpg

img0434vu.jpg

img0448m.jpg

img0449rb.jpg

img0433tx.jpg

img0432mc.jpg

img0431ce.jpg

img0430ix.jpg

img0428rq.jpg

img0427si.jpg

img0426qf.jpg

img0425yb.jpg

img0424km.jpg

img0422yn.jpg

img0421ei.jpg

img0420ol.jpg

img0419l.jpg

img0418on.jpg

img0417s.jpg

img0416if.jpg

img0415gk.jpg

pozdrawiam Damian

Bardzo mi się podobają te modele, nie wiedziałem, że z zestawów fast assembly można tyle wycisnąć. Mam wrażenie, że na pierwszym modelu gąski są zbyt czyste w porównaniu do reszty pojazdu, tzn. przednie koła, błotniki itd. upaćkane błotem, a gąski jakby wcale nie były brudzone.

Dzięki możliwe, że tak, jest jedynie pomalowana i trochę pastelami pociągnięta, nie chciałem za bardzo paćkać błotem bo bez podstawki nie wygląda to za dobrze.

pozdrawiam

Dzięki Tak wszystko zestawowe, bez żadnych udziwnień Co do białych zacieków to jest to celowe, okres odwilży i spłukiwania wapnia Na zdjęciu widać ładnie umorusany układ jezdny, ale tak jak wyżej pisałem, bez podstawki nie wygląda to za dobrze.

pozdrawiam

Dajcie spokój, może chłopak pisze gwarą . U mnie na Śląsku to by brzmiało tak (jak się nie mylę): Jusżech sie doł po pysku.

P.S Sorki za zaśmiecanie wątku.

Teraz modele. Wyglądają dobrze, choć ten z białym kamo ma za czysty układ jezdny w stosunku do ubłoconych burt i stopni.

Jako, że zimowy się nie sprzedał, postanowiłem go trochę zwaloryzować własnym sumptem, zrobić jakąś podstawkę i jako jedyny z niewielu (czyt. kilka sztuk) zostawić. Efekt na zdjęciach. Może dojdą jeszcze jakieś skrzyneczki itp. Poszukuję jakiegoś amerykańca w statycznej pozie, coby mógł stanąć obok pojazdu ( ci na zdjęciach wpadli z dziurę czasu :P ) byłbym wdzięczny jeżeli ktoś by takiego posiadał i wyraził chęć wymiany.

W zakłopotanie wprowadza mnie jeszcze ustawienie klocków, a może wymienić je na całkiem inne ?

img0134j.jpg

img0132sd.jpg

img0130gy.jpg

img0129it.jpg

img0128ig.jpg

img0126xc.jpg

img0124ee.jpg

img0121rj.jpg

img0110yum.jpg

img0138ab.th.jpgimg0136jg.th.jpg

Fajnie ,fajnie, ale jakoś nie pasuje mi ta lina na burcie pojazdu... Sądze że ten zwój powinien mieć znacznie miejszą średnicę. Jak robiłeś pakunki?