TomAUG Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Witam wszystkich. Po długiej nieobecności na forum chciałbym przedstawić relację z budowy częściowo już zaczętego BMW M3 E30. Z racji tego że samochód sam w sobie jest bardzo kultowy z wierzchu pozostanie praktycznie seryjny. Najważniejszą zmianą jest silnik z BMW M3 E46. W planach jest jeszcze oświetlenie ale co z tego wyjdzie czas pokaże Zapomniałem dodać. Zestaw pochodzi z 86 roku Chciałem zachować charakter starej epoki wiec podwozie zostawiłem seryjne. Jedyne co się zmieniło to końcówki wydechu i dołożone tarcze hamulcowe. Tu już z silnikiem Zawieszenie obniżone z przodu o 2,5 z tyłu o 2mm plus negatyw na tylnej osi Silnik jeszcze do dokończenia i drobnych poprawek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Ładne podwozie, lepiej wyglądał by tu silnik z m3 e36 revell'a, zamierzasz podważyć dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 18 Lipca 2011 Autor Share Napisano 18 Lipca 2011 Była opcja na silnik z E36 ale tak pomyślałem że pójdę na całość no klata częściowa będzie. muszę przerobić oryginalną bo jest trochę za niska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 18 Lipca 2011 Share Napisano 18 Lipca 2011 Chodziło mi o to że w każdym modelu e30 również w tym dach jest zrobiony za nisko i trzeba go podwyższać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Aha myślałem że chodzi Ci o klatke No tak szczerze to wydaje mi się że jest trochę za niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 19 Lipca 2011 Autor Share Napisano 19 Lipca 2011 Teraz tak się przyjrzałem i wydaje mi się że dolna część nadwozia też powinna być trochę wyższa :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 Nie nie tylko dach powinien być wyższy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bartek.X Napisano 19 Lipca 2011 Share Napisano 19 Lipca 2011 A kolor kasty jaki? Szkoda, że nie poprawiłeś wydechu, można było ładną przelotówke zrobić, bo zestawowy wygląda słabo (i z tego co widzę, choć mogę się mylić, odlany z podwoziem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 20 Lipca 2011 Autor Share Napisano 20 Lipca 2011 Kolor myślę że będzie albo czerwony albo Sepang Bronze z M5 E60. Wydech jest odlany z podwoziem i tak jak mówisz zrobię chyba ładniejszy przelotowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Ma ktoś może jakieś info o ile trzeba podnieść dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Tu masz wymiary w 1:1 wystarczy podzielić przez 24 i wyjdzie ci jak wysoki powinien być dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Nie wiem czemu ale przeliczyłem wysokość modelu i wyszła idealnie jak w realu Chociaż patrząc z boku szyby w modelu rzeczywiście wydają się być za niskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skwarciu21 Napisano 22 Lipca 2011 Share Napisano 22 Lipca 2011 Wielkie sorki ale nie dałem fotki http://imageshack.us/photo/my-images/36/e30aj.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 22 Lipca 2011 Autor Share Napisano 22 Lipca 2011 Prawie 4 mm różnicy :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 13 Sierpnia 2011 Share Napisano 13 Sierpnia 2011 W jaki sposób zrobiłeś obniżenie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 14 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 14 Sierpnia 2011 Czego obniżenie ? Mała aktualizacja postępów. Powoli pojawiają się zbiorniki pod maską. W przednim reflektorze dorobiłem wlot powietrza do airboxu a ten postanowiłem pokryć karbonem. Pod zderzak poszła dokładka Na spoilerze dodałem listwę w stylu DTM. Postaram się żeby też była w karbonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
orzech Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Czego obniżenie ? Zawieszenia oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Aaaaa W sumie z przodu nie było wielkiego problemu bo fabrycznie były takie dystanse obniżające które jeszcze obniżyłem a z tyłu doszlifowałem miejsce na ośke i dodatkowo przeciełem ją na pół i tak wyszedł negatyw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomAUG Napisano 16 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 16 Sierpnia 2011 Na masce zrobiłem skrzela w stylu Vorsteinera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RapToWny Napisano 29 Sierpnia 2011 Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Good job. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi