drabik Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Oto i on - model, który w toku produkcji doprowadzał mnie do stanów iście schizofrenicznych, od euforii po chęć wyrzucenia go z balkonu - przebieg tych przypadków klinicznych wraz z próbą zrobienia z niego "czegoś" znajduje się tutaj: viewtopic.php?f=86&t=26892 Po ostatnim numerze, jaki mi wykręcił lakier (albo sam sobie w końcu wykręciłem), miałem ochotę wcale się z nim nie pokazywać, ale co mi tam... Model, jak mniemam, wszystkim doskonale znany; posiadający mniej niż śladowe wnętrze, śmigło antyobrotowe (w drugą stronę i z odchyleniem osiowym na jakieś 1.5 mm) km-y w każdym możliwym miejscu kadłuba (bez fabrycznej instrukcji demontażu jednego z nich), połówki kadłuba o różnych wysokościach, antenę o średnicy rury ściekowej, podwozie, przy którym bezkształtny AModel okazuje się idealnie wyprofilowany... Dobrze - koniec malkontenctwa, oto, co spróbowałem zrobić: - wintażowe wnętrze (by je spróbować zobaczyć, trzeba przekopać się przez warsztat) - chyba trochę bardziej ludzki wlot powietrza u nasady skrzydła - odrobinę zmodyfikowane podwozie - śmigiełko ze zbalonikowanym kołpakiem i działkiem zamiast "pryszcza" "Ósemeczka" za mała, ale większej nie znalazłem. No i odważnie rozdzieliłem szachownice ogonowe w osi obrotu statecznika, co wyszło pewnie dość masakrycznie... A oto i on - z góry przepraszam za fotograficzne "syfki": Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Moses Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 Świeci się jak psu wiadomo co na wiosnę, ale widać taki jego urok. Podoba mi się, jedyne co mogłeś zmienić/dokupić to owiewka, psuje odbiór modelu :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzes Napisano 21 Lipca 2011 Share Napisano 21 Lipca 2011 A czemu na lewej stronie statecznika szachownica odwrotnie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 A czemu na lewej stronie statecznika szachownica odwrotnie??? Yyyy... gapa ze mnie - no cóż - przy ratowaniu po perturbacjach tak już zostanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drabik Napisano 21 Lipca 2011 Autor Share Napisano 21 Lipca 2011 Wybaczcie, ale nie mogłem się powstrzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek38 Napisano 24 Lipca 2011 Share Napisano 24 Lipca 2011 Warto było ratować ten model, wyszedł całkiem fajnie, jedynie połysk i kabina psują ogólnie dobre wrażenie. Czekam na następne ciekawe modele. Pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi