dr.Watson Napisano 31 Lipca 2011 Share Napisano 31 Lipca 2011 Witam. mam pewien problem, za każdym razem co chcę wykonać malowanie pustynne, obecnej armii USA, chodzi o sprzęt, bradley, Humvee itp... mam problem z dobraniem odpowiedniego koloru, facet w sklepie , co niby też jest modelarzem dał mi do wyboru takie farby: H79- sandy yellow h85-sail color h313-yellow Dodam że te kolory prawie są do siebie podobne, ale wydają mi się za jasne, jak na kamo pustynne, czy ktoś może mi doradzić czy któraś z tych farb się nadaje? może pomieszać trochę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adam .B Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 wybierz taki kolor jaki ci pasuję, a to że jasny to się nie przejmuj, jak położysz ciemny wash to kolor powinien być ciemniejszy. pozdrawiam Adam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
uszu Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 H93 ja polecam, choć czasami się trafi ciemna puszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubisz Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 Zerknij tutaj: http://www.humvee-models.com/viewtopic.php?f=30&t=236&start=0#p1575 To tylko taka próba zebrania do kupy kolorów odpowiadających bliżej lub dalej obecnemu piaskowemu USA - CARC Middlestone - i w żadnym wypadku nie daje jednoznacznej odpowiedzi, jaka farba jest najlepsza. Uszu - pisz, że chodzi Ci o Humbrola, literką "H" przed numerem farby oznacza Gunze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wicia1975 Napisano 1 Sierpnia 2011 Share Napisano 1 Sierpnia 2011 http://modelwork.pl/viewtopic.php?f=87&t=27969&start=45 jest o dobieraniu kolorów polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
filip_gd Napisano 2 Sierpnia 2011 Share Napisano 2 Sierpnia 2011 Masz do wyboru kilkanaście kolorów: Vallejo 70819 Iraq Sand MC124 Pactra 118 A118 US Gulf Armor Sand - nazwa wskazuje na kolor z 90/91roku Model Master 4720 4720 Sand FS33531 (Flat) - i ponoć ten jest najnowszy tzn. druga operacja w iraku w 2003 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.Watson Napisano 3 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 3 Sierpnia 2011 Witam i dziękuję Koledzy za podpowiedzi. małe też sprostowanie, nie napisałem że chodzi mi o farby GUNZE. Faktycznie H może oznaczać także Humbrola. Dzięki wielkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skala72 Napisano 23 Sierpnia 2011 Share Napisano 23 Sierpnia 2011 Pojazdy malowane są kolorami khaki (sand), poniżej masz kody np. do Photoshopa: #F0E68C #BDB76B #C3B091 Nie sugeruj się w 100% na zdjęciach, kolorystyka jest tylko zbliżona tam nie ma np. pobranej bieli. Jednym kolorów jest FS33531. Looknij na tą stronę: http://www.colorserver.net/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi