Tendo Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam Postanowiłem zbudować PT-76B z niebieskich beretów z Lęborka. Motywacją będzie to, że w tej jednostce pracował mój dziadek. Oto i moje wyposażenie: Po raz pierwszy mam styczność z dodatkowymi blaszkami i z friulami. Do modelu chce dorobić wnętrze w miarę moich umiejętności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Shidley Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Dorzuć jeszcze żywiczne figurki czołgistów z Toro Models ;-) Ładny zestawik - siadam i kibicuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Dorzuć jeszcze żywiczne figurki czołgistów z Toro Models ;-)Ładny zestawik - siadam i kibicuje ;-) Myślę nad figurkami, ale nie wiem czy wybrać te z Toro models czy jakieś bez kapoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Widzę, że poważnie podszedłeś do tematu, swojego czasu też robilem ten model - gąsieniece są okropne - zakup Friuli świetna sprawa. Ja także kibicuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam dajesz kolego kibicuje, ja pomniki widzę na co dzień, jednostka pod ręką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krisownia Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Teraz sobie przypomniałem, liny holownicze także wymagają wymiany - Trumpek dał do tego modelu sznurek nylonowy który ma pełno wystających kłaczków. Polecam jakąś linkę stalową/miedzianą, u siebie zrobiłem taką podmiankę. Edit: hehe teraz zobaczyłem - w komplecie blaszek już to masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Witam dajesz kolego kibicuje, ja pomniki widzę na co dzień, jednostka pod ręką Sokół ja co sobotę przejeżdżam koło jednostki wpatrując się w koszary, ale oprócz JS-a nie sposób zobaczyć PT i Topasa wpośród drzew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Jak masz chęci na wnętrze to zgłoś się do mnie we wtorek mam tego od cholery.Ale na razie jestem na urlopie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 9 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Wielkie dzięki za zainteresowanie. Na pewno się zgłoszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FAHR Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Szykuje się projekt po grubasie. Powodzenia, bo będzie ci potrzebne zwłaszcza, że chcesz powalczyć z wnętrzem i zaczynasz z blachami, a te od Voyagera do najlatwiejszych nie należą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bazylms Napisano 9 Sierpnia 2011 Share Napisano 9 Sierpnia 2011 Nieźle wypasiony zestaw dodatków. Friule są świetne (swoje moczyłem w domesto-octowym roztworze i nic więcej z nimi nie robiłem). Będę obserwował. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam Narazie zrobiłem tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Temat super. Ale chmmmmm .... mam wątpliwości czy akurat ten zestaw amunicji będzie pasował do tej armaty. W tym czołgu jest armata D 56 TM. Co prawda kaliber się zgadza ale nie wiem Bronco nie robi tej amunicji do armatki ZIS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sokół Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 No bo Petka i Topaz stoją w całkiem innym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 10 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Aaa...To dla tego ich nie widziałem A wracając do pocisków mój błąd za szybko je kupiłem Dzięki, że zwróciłeś uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paweł Czarnocki Napisano 10 Sierpnia 2011 Share Napisano 10 Sierpnia 2011 Aaa...To dla tego ich nie widziałem A wracając do pocisków mój błąd za szybko je kupiłem Dzięki, że zwróciłeś uwagę. Według mnie Bronco wydało tę amunicję dedykowaną do armatki ZIS. Nie wiem czy kształt łuski jest taki sam jak w powojennym PT-76. Nie traktuj mojej wypowiedzi jako ostatecznego wyroku bo mogę się przecież mylić. Temat mnie zainteresował bo też chcę zrobić PT-76. Gdyby się udało ustalić czy ta amunicja nadaję się do tego czołgu, inni koledzy mieliby już przetartą ścieżkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Szukam od siódmej rano i zdjęc pocisków do armaty D-56TS nie znalazłem. Za to znalazłem kiedyś zdjęcie modelu: Łuska jest szersza od pocisku, ale nie wiem czy można się na nim wzorowac biorąc pod uwagę, że szara skrzynka z modelu jest zasobnikiem na amunicje w prawdziwym czołgu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 11 Sierpnia 2011 Share Napisano 11 Sierpnia 2011 amunicja jest ta sama co w zis-ie 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 11 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 11 Sierpnia 2011 Kamień spad mi z serca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 15 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 15 Sierpnia 2011 Witam Prezentuje prace nad modelem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 15 Sierpnia 2011 Share Napisano 15 Sierpnia 2011 T4endo - cięgla sterowania wszystkimi układami miały srednice14mm . Tak ze t5e na modelu wydaja mi się cosik za grube. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek Michalski Napisano 16 Sierpnia 2011 Share Napisano 16 Sierpnia 2011 No i jeszcze jeden kolosalny błąd w wannie . Drążki skrętne przechodzą praktycznie przez cala szerokość. Wstrzymaj się z ta robota bo później będziesz miał od cholery przeróbek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tendo Napisano 29 Sierpnia 2011 Autor Share Napisano 29 Sierpnia 2011 Prace posuwają się powoli do przodu. Dzięki panu Markowi Michalskiemu mam już dużo zdjęć i informacji. Przy wstawianiu zdjęć zobaczyłem, że zrobiłem za duże śruby na środku skrzyni biegów, ale jutro się za nie wezmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi