skala72 Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 W krótce ruszam z warsztatem kolejnego Teciaka, tym razem jeden z wcześniejszych z 1940 r. z działem 76mm w wersji niemieckiej. Swego czasu (2008) kleiłem ten model i postaram się go wykonać duuużo lepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted August 16, 2011 Share Posted August 16, 2011 Co zrobisz z gąsienicami, bo tutaj wafle raczej nie pasują Szkoda, że nie ma żywicznych gąsienic wczesnego typu. Tutaj prośba do Ciebie, podziałaj coś w firmie, żeby takowe się ukazały To z pewnością ucieszyłoby wielu modelarzy. Ja sam chciałem sobie kupić T-34 z armatą Ł-11 w odlewanej wieży, z UM'a, ale jak zobaczyłem waflowe gąsienice w pudełku, to sobie dałem spokój. Tak więc mam nadzieję, że Twoje zmagania z tym modelem, przyczynią się do wypuszczenia na rynek zestawu wczesnych gąsek do Teciaka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 16, 2011 Author Share Posted August 16, 2011 No cóż, na chwile obecną będzie z gąskami z zestawu. A tak swoją stroną, to nie zauważyłem zbytniego "ruchu" w Teciakach na forach, owszem, rozmawiałem z klientami o dodatkach i poprawkach do modeli UM, ale ich musi być tylu samo co kupujących, aby to się opłaciło. Pewnie rozumiesz, w co nie wątpię. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PiterATS Posted August 17, 2011 Share Posted August 17, 2011 Wiesz, wydaje mi się, że modele pierwszo-wojennych, brytyjskich Marków czy Ft-17, to temat jeszcze mniej chodliwy niż Teciaki, a wyszły do nich ciekawe zestawy, w postaci gąsienic do pierwszego i całego podwozia do drugiego Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Pomyśle nad tym, ale nic nie obiecuję. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skala72 Posted August 20, 2011 Author Share Posted August 20, 2011 Czy aby na pewno w/w model jest wersją z 1940? Jak oglądam fotki itd.. to wskazują one, że jest to Teciak z 1941 r.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KFORowiec Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 Jest to wersja z końca 40 do lata 41. Błotniki na pewno do zmiany, najlepiej je usunąć całkiem (często były urywane). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts